Zaterdag 3/12 is er in het Stedelijk Museum in Amsterdam een 'composatie' van muziek en geluiden voor het Stedelijk Museum, door Mark van Tongeren & de geluidskunstenaars van Oorbeek.

Dit bijzondere concert begint om 15 uur in het Post CS-gebouw aan de Oosterdokskade, het voormalige TPG/PTT-gebouw vlak bij Centraal Station, waar het ‘Stedelijk' tijdelijk in is gevestigd.
Dit programma werd speciaal samengesteld voor de Gaudeamus-serie ‘Muziek van nu' door Mark van Tongeren. Het bestaat uit improvisaties, composities en spelstukken in verschillende bezettingen.

Mark van Tongeren is musicoloog, zanger, geluidskunstenaar en sinds kort promovendus aan de nieuwe Faculteit der Kunsten in Leiden en het docARTES Instituut in Gent. Hij houdt zich sinds eind jaren tachtig intensief bezig met zogenaamde ‘extended vocal techniques' en is vooral bekend om zijn werk als onderzoeker en uitvoerder van boventoonzang. CD: Paraphony, extended harmonic techniques. Boek + cd: Overtone singing, physics and metaphysics of harmonics in east and west.

Oorbeek is een ongrijpbaar collectief van zeven artiesten, musici en theoretici, die soms als band optreedt, soms als een free-improv collectief, dan weer als een hardcore trio, of als vertolkers van zogenaamde Stilte Muziek. Bovenal weten ze deze elementen samen te smelten, zodat ze - soms in één doorlopende sessie - al deze muzikale kwaliteiten verenigen. Hun mottos luiden: Oorbeek maakt geluid vrij en Oorbeek begint altijd opnieuw.CD: Etos (‘04), CD-R: Do not play loud (‘04), Libérateurs de sonorité ('03).