Martin Korthuis geeft tijdens de komende feestdagen twee concerten op Schiermonnikoog. Herberg Rijsbergen is dan het decor voor een Kerstconcert op 26 december 2005 en een Nieuwjaarsconcert op 2 januari 2006.

Het repertoire van Korthuis bestaat uit zelfgeschreven liedjes in zijn Groninger moerstaal. Maar ook de (in Groningen) bekende muziek van Ede Staal wordt altijd warm door het publiek onthaald. Hij wisselt dit af met Engelse nummers van bijvoorbeeld Gram Parsons, Neil Young en Danny Whitten.

Hij bezingt levensthema's op een eigenzinnige en creatieve manier. De Groninger taal en de sobere arrangementen, versterken het integere gevoel en passie voor het leven die in de liedjes hoorbaar zijn. De kracht van Martin, naast de sterke composities en teksten is zijn warme en karakteristieke stem.

Martin Korthuis, geboren in Bedum, woont op Schiermonnikoog en schrijft daar zijn eigen liedjes. Hij heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan. Het eerste album "Broken Hearts Broken Dreams" uit 1994 is nog geheel in de Engelse taal. Het album "Vrij Zunder Schuld" (1998) is voor de helft in zijn Groninger moerstaal. Het laatste album "Lös" dat in 2002 verscheen is helemaal in het Groninger dialect. Alle drie de albums zijn o.a. draaischijf van de week geweest op radio Noord en er is een live sessie geweest bij het programma van Henk Scholte.
Daarnaast worden er met name van het laatste album liedjes gedraaid door de VPRO, NCRV en de NOS.

Beide dagen begint het concert om 20.00 uur. Entree: € 7,--. Reserveren (gewenst): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 16 02 63 23. Organisatie: www.najadeprojecten.nl.