Op 8 december is het precies 25 jaar geleden dat John Lennon voor zijn huis in New York werd neergeschoten. Aanstaande donderdag is dan ook de juiste dag een hommage John Lennon, zijn muziek en zijn inzet voor de vrede. 25 Nederlandse artiesten zingen nummers van Lennon en The Beatles onder de noemer: ‘Give peace a chance - ode aan John Lennon'. De opbrengst gaat naar War Child. De opbrengst van deze avond in de Melkweg komt ten goede aan War Child (minimaal € 5,- per verkochte toegangskaart) ter ondersteuning van hun vredesactiviteiten wereldwijd.

Niet alleen was Lennon één van de grootste artiesten die de wereld heeft voortgebracht, hij stond ook bekend als een politiek activist, die streed voor de vrede. Deels door middel van zijn songs - Imagine, Give Peace A Chance, Happy Xmas (War Is Over) - deels door middel van acties als Bed Peace (o.a. in het Amsterdamse Hilton hotel).

Aan deze ‘Ode aan John Lennon' werken mee: Acda & De Munnik / Anneke van Giersbergen (The Gathering) / Armand / Bennie Jolink / Birgit / Bob Fosko / Ellen ten Damme / Ernst Jansz / Freek de Jonge / Hadewych Minis (actrice) / Henk Westbroek / Johan / Lucretia van de Vloot / Maurits (GEM) / Michiel Borstlap / Peter te Bos / Richard Janssen (ex-Fatal Flowers) / Rick de Leeuw / Ross Curry / Sonja van Hamel (Bauer) / Thé Lau / Tim (Di-rect) / Tjeerd (Voicst) e.a.

De concertavond is in The Max, deuren open 20 uur, aanvang 20:30 uur, entree 20 euro.

Zie voor meer informatie www.melkweg.nl/www.bkb.nl.

Interview met Lennon
BBC Radio 4 zond afgelopen zaterdag een interview uit dat wijlen John Lennon december 1970, acht maanden na de split van de Beatles, gaf aan Jann Wenner van het blad Rolling Stone. "Leven met de Beatles was zoals leven tijdens het decadente Rome," is een Lennons uitspraken  in dat interview. Jann Wenner gelooft dat zijn interview een oprechte Lennon toont. De zanger vertelt over een leven vol geld, seks en drugs. Ook voor collega Paul McCartney is Lennon niet mals: "We waren het beu om naast hem te staan." En: "Al onze beste nummers, uitgezonderd de vroege liedjes zoals "I want to hold your hand", werden apart geschreven. Onze samenwerking als singer-songwriters eindigde ergens in 1962.".  Rivaal Mick Jagger van de Rolling Stones krijgt ook de volle lading van Lennon. "Ik wil gerust opsommen wat wij deden en wat de Stones twee maanden later uitbrachten op hun albums. Mick imiteerde ons."