De Amerikaanse zangeres Tracy Grammer verzorgt hier met multi-instrumentalist Jim Henry aan haar zijde, deze week een zestal concerten. Te beginnen vanavond 5/12 tijdens de Manic Monday van Ad van Meurs in café De Buut in Eindhoven en om te eindigen aanstaande vrijdag in Toogenblik in het Belgische Haren (Brussel). 
Tracy Grammer en haar overleden partner Dave Carter vormden een van de meest gevierde jonge duo's in het Americana circuit. Samen maakten ze drie fantastische platen en verwierven zich via pakkende optredens een voortdurend uitdijende schare fans. Dave Carter stierf onverwacht in 2002, maar Tracy was vastbesloten de fakkel te blijven dragen. Dit jaar bracht ze Flower of Avalon uit, een waardig en intens eerbetoon aan Dave. Tijdens haar optredens brengt ze nummers van deze nieuwe plaat, materiaal van de drie albums die ze met Dave heeft gemaakt, nieuwe liedjes en zorgvuldig gekozen covers.

Tracy Grammer komt met de ervaren multi instrumentalist Jim Henry aan haar zijde. Hij maakte zich het repertoire van Trace Grammer en Dave Carter snel eigen en sinds een aantal jaren touren ze nu als duo door Amerika en Europa. "Ik verwachtte van Jim Henry een solide aanpak maar ik was niet voorbereid op zijn gevoelige spel en subtiliteit op het podium en dan die stem" aldus Grammer. "Een sterke veelzijdige muzikant die begrijpt wat het betekent om een song te dienen en een goede stemming voor mijn songs neer te zetten". Twee indringende veelzijdige Americana muzikanten...

Tourschema
Vanavond (ma 05/12) om 22 uur in De Buut, St.Rochusstraat Eindhoven. Di 06/12 om 20:30 uur in Statenzaal 't Hof Dordrecht (met Marjolein van der Klauw). Wo 07/12 in Het Burgerweeshuis Deventer. Do 08/12 om 14 uur in Studio Desmet, Radio 747 Live, Amsterdam. Do 08/12 om 21:00 uur in De Harmonie, Voorhaven 94 Edam. Vr 09/12 in Toogenblik, Haren/Brussel.