Ygdrassil staat komende weken op podia in Wadway, Oentsjerk, Huizen en Hilversum. En gezien de juichende recensies over hun nieuwe album Easy Sunrise, zullen ze het nog drukker krijgen.  In onze cd-recensierubriek wordt deze cd gekwalificeerd als een juweel en Pieter Wijnstekers schrijft in het recent verschenen nummer van Heaven: ‘Mooier dan dit heeft Nederlandse folk eigenlijk nooit geklonken'... Linde Nijland en Annemarieke Coenders, ondersteund door multi-instrumentalist Bert Ridderbos staan aanstaande zaterdag 10/12 op het podium van de Theaterkerk in Wadway, dinsdag 13/12 bij Folk in de Wâlden Stania State Oentsjerk, zondag 18/12 in De Bordeerij in Huizen en vrijdag 23/12 live in de studio van ‘Met het oog op morgen' op radio1.

In de Heaven-recensie heeft Wijnstekers het over ‘de adembenemend mooie manier manier waarop de stemmen van Nijland en Coenders samenvallen en op elkaar inwerken'. ‘Inmiddels hebben ze hun stijl zo geperfectioneerd dat ze zich op alle fronten kunnen meten met het beste uit het buitenland', aldus de enthousiaste recensent.  

De superlatieven kunnen niet op. Hier het integrale persbericht zoals het Friese ‘Folk in de Wâlden' dat rondstuurt om te attenderen op het concert van Ygdrassil aldaar op 13/12.  

Ygdrassil verwarmt winters Stania State
In 2004 tekende Ygdrassil voor de ouverture van Folk in de Wâlden. In een vrijwel uitverkochte zaal betoverden Linde Nijland en Annemarieke Coenders met hun bijzondere harmonieën en sfeervolle liedjes. Op dinsdag 13 december staat Ygdrassil opnieuw op Stania State. Ook nu mag het publiek een sprankelende, meeslepende en zowel ingetogen maar soms ook licht uitbundige muziekavond verwachten. Maar er is meer. Onlangs verscheen Easy Sunrise, de nieuwste en vijfde cd van dit damesdubbel. Een album met 14 eigenzinnige en intrigerende liedjes. Dan weer typisch folkgerelateerd, maar net zo makkelijk zeer persoonlijk en mysterieus. Kristalheldere samenzang, ingenieuze arrangementen en een sobere maar inventieve invulling op een ruim assortiment akoestische snaarinstrumenten. Zo speelt bijvoorbeeld Rens van der Zalm, oud-Fungus lid en de vaste begeleider van Youp van 't Hek, op een aantal nummers op viool en mandoline mee.
De verfijnde muziek van Ygdrassil krijgt een extra dimensie door de inbreng van vaste begeleider en multi-instrumentalist Bert Ridderbos die ook tijdens liveconcerten een vaste kracht is.
Uiteraard worden er liedjes van Easy Sunrise ten gehore gebracht, maar ook ouder werk passeert de revue. Gezien de te verwachten drukte is het raadzaam tijdig te reserveren.
Meer informatie: www.ygdrassil.nl en www.noordfolk.nl.
Datum: dinsdag 13 december 2005.
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur).
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk.
Entree: € 10,-
Reserveringen: 058-2125690 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..