Het Brits/Australische duo Nancy Kerr & James Fagan is dit weekeinde hier voor drie concerten. Vrijdagavond 9/12 staan ze om 20:45 uur in het Theater Landgraaf tel 045-5310929, www.theaterlandgraaf.nl , zaterdag 10/12 in 't Ey in Belsele (B) (0032)37721193 en zondagmiddag 11/12 om 15 uur in het Arsenaaltheater, Vlissingen 0118-415244.


Na de korte Nederlandse tour keren ze terug naar Australië voor optredens op diverse festivals zoals Woodford, Cygnet, Cobargo en Fairbridge Festival. In januari gaan ze voor een tour van twee weken naar Nieuw Zeeland en staan daar ook op het affiche van het Auckland Folk Festival.

Nancy Kerr is een van leidende muzikanten uit de jonge Britse folkstroming. Ze vormde een duo met Eliza Carthy. Naast een goede stem beheerst ze zowel viool, altviool als gitaar. Ze kan putten uit een onafzienbaar repertoire aan melodieën en liederen uit de Britse folktraditie. James Fagan zingt eveneens en beheerst de bouzouki. Hij komt uit Sydney, waar hij speelde in de familiegroep de Fagans.

Kerr & Fagan hebben de opnamen voor hun vijfde album afgerond. De release van "Strands of Gold" wordt begin 2006 verwacht. Gastmuzikanten op het album zijn Martin Simpson, Colin Fletcher, Rob Harbron, Alan Burton en Linda Adams. Eerder verschenen van Kerr & Fagan op Fellside: Between The Dark And Light, Steely Water, Scalene en Starry Gaze Pie. Het duo speelt een belangrijke rol op de thema dubbel-cd Song Links (Fellside) met Engelse traditionele songs en hun Australische variant. Ze zijn ook te horen op albums van collega's als John Kirkpatrick, Martin Simpson, Luke Daniels en Alastair Hullet.