De Schotse Helen Flaherty (zang, bodhran) brengt met de Vlaamse Philip Masure (DADGAD open tune gitaar, bouzouki) en de Ierse Dave Munnelly (trekharmonica, toetsen) een selectie  uit de rijke Schotse en Ierse muziektraditie op zondagavond 18 december in 't Boerderijtje in Oisterwijk. Deze Celtic Night is één van de concerten uit de GUO-reeks van Groeten Uit Oisterwijk. Op GUO's laatste concert van vorig seizoen straalde afgelopen mei zangeres en bodhran-speelster Helen Flaherty nog als boegbeeld van Shantalla. Onlangs zegde ze haar Ierse vrienden  vaarwel om zich te kunnen toeleggen op haar overige projecten.

Zo'n overig project was bijvoorbeeld ‘Oft Times I've Been Cheery', een tussen alle bedrijvigheden door opgenomen en uitstekend ontvangen solo-album, waaraan onder andere ook Masure en Munnelly meewerkten.

Philip Masure speelt in tal van formaties, waarvan de bekendsten Urban Trad en Comas zijn.
Dave Munnelly vormt het middelpunt van de naar hem genoemde David Munnelly Band, maar schuift als gast graag aan bij veel andere formaties.  Hij verleende ook zijn medewerking aan het dit jaar verschenen debuutalbum van Comas. Munnelly wordt geroemd vanwege zijn razendsnelle zuivere spel.

't Boerderijtje vind je aan de Oisterwijksedreef 12 tussen Oisterwijk en Haaren. Kassa/zaal open: 20.00u, aanvang: 20.30u. Het concert is vrijwel uitverkocht. Er is nog mogelijkheid te reserveren op www.do.nl/guo. Op die website ondermeer ook een routebeschrijving.