De Waals/Vlaamse groep Dazibao treedt zondagmiddag 18/12 op bij Folkcafé Tilburg in het Muziekpodium Paradox. Dazibao brengt wervelende en avontuurlijke muziek verwijzend naar traditionele muziek uit België, Spanje en Noord-Afrika. En dat in de bijzondere bezetting van twee diatonische accordeons, gitaar/oud en percussie. Samenstelling: Sophie Cavez (diatonische accordeon, zang - ook Urban Trad, Camaxeå, Cavez-Expresse), Jonathan De Neck (diatonische accordeon, zang), percussionist Jo Zanders (ook Fanfarrah, Lokomotiv en Göze) en Karim Baggili (gitaar, oud).

Hun debuutalbum Alma is eerder dit jaar juichend door de pers ontvangen.
De Volkskrant: ...een fascinerende dialoog tussen de diatonische accordeon van Sophie Cavez en Jonathan de Neck, die door de percussie van Jo Zanders en de ud of gitaar van Karim Baggili vernuftig van interpunctie wordt voorzien. (...) Dazibao mag voortkomen uit de Vlaamse neo-folkboom (Cavez speelt ook in Urban Trad en De Neck bij Laïs), de gelaagdheid en de spankracht van hun composities tillen deze muziek daar mijlenver bovenuit....
Folkforum: ...Het bijzondere aan de Dazibao-sound is de twee-eenheid die de twee diatonische accordeons in de groep vormen. Naast Sophie Cavez speelt namelijk ook Jonathan De Neck diatonische accordeon. Hun samenspel grijpt naadlos in elkaar. Zij putten zowel uit traditionele muziek als uit jazz en geïmproviseerde muziek. Voeg daar nog eens de arabische en oosterse toets bij die Karim Baggili aanbrengt op flamenco-gitaar en ud (Arabische luit), plus het stuwende en inventieve spel van Jo Zanders op kleine percussie- instrumenten als darbouka, pandeiro, udu,of cajon en je begrijpt dat Dazibao veel verder gaat dan enkel Europese folk...

Muziekpodium Paradox vind je aan de  Telegraafstraat 62,  Tilburg. Zaal open om 15.00 uur, concert begint om 16.00 uur. Entree: € 5,-.
In het volgende Folkcafé op zondag 15 januari is te gast Aggieland (www.aggieland.nl). Vanaf dan beginnen de concerten een half uur eerder: 15:30 uur.  

Zie ook: www.dazibaofolk.be.