De Amsterdam Klezmer Band geeft zondag 18 december een concert Zevenbergen. Om het voor de jeugd aantrekkelijk te maken heeft de Stichting Jazz Zevenbergen de entree voor jongeren tot 21 jaar gehalveerd; niet 12 euro maar 6. 
De band brengt Jiddische feestmuziek uit met name de Balkan en Rusland. Klezmer-muziek is jazz met vele invloeden. De muziek is vrolijk, opzwepend, soms lyrisch en melancholiek.

De Amsterdam Klezmer Band is in 1996 opgericht door altsaxofonist Job Chajes. De band toerde door Slovenië, Zwitserland, Italië, Turkije en trad op tijdens het Jewish Music & Heritage festival in New York. Het repertoire van de Amsterdam Klezmer Band bestaat voor een deel uit traditionals uit Balkan- en Klezmer-overlevering. Het grootste deel van het repertoire is van de hand van de bandleden zelf.

De bezetting: Janfie van Strien (klarinet, sopraninosax en zang), Job Chajes (altsax en raps), Gijs Levelt (trompet), Joop van der Linden (trombone, percussie en bastuba), Theo van Tol (accordeon), Jasper de Beer (bas en zang) en Alec Kopyt (zang en percussie).

Het optreden begint om 14.30 uur in zaal Van der Hooft. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zevenbergen, Primera Nagtzaam en Van der Hooft.