Muziekkroeg Espiral in Borsbeek bij Antwerpen viert vrijdag 23/12 haar tweejarig bestaan met een concert door de groep ‘Half Zeven Doenker'. Dit kwartet brengt een programma met Antwerpse liederen.


Halfzeven Doenker bestaat uit vier muzikanten met uiteenlopende achtergronden. Robby stamt uit het rockmilieu. Na verschillende coverbandjes te hebben doorlopen is hij verzeild geraakt in de Antwerpse theatergroep Denoet. Wanneer het muzikale gedeelte echter belangrijker werd kwam Jimmeke 't Slimmeke op de proppen. Hij hield het na 22 jaar bij de Antwerpse volksgroep Katastroof voor bekeken en na nog 1 jaar solo te hebben opgetreden werd Halfzeven Doenker in het jaar 2000 een feit.

De samenwerking tussen Jim en Robby leidde tot een nieuw repertoire waarin het sappige Antwerpse dialect met een zeer gevarieerd muzikaal palet wordt versierd, doordrenkt van de nodige humor. De groep wordt nog versterkt door Guy, eveneens met een rockverleden, die de bas plukt op de Antwerpse liedjes. Tijdens de opname van de Cd "Volle maan" werd Alain gevraagd als pianist en arrangeur. Vanaf dat moment hoort hij ook bij de groep.

Het plezier tijdens de optredens en de ambiance is voor deze groep de enige reden van bestaan. Voorjaar 2006 wordt hun 2de CD "SCHUPPEZOT" verwacht.

Begin concert 21.00 u deuren 20.00. Espiral vind je aan de Frans Beirenslaan 69, 2150 Borsbeek. Zie voor entree, reserveren etc: www.espiral.be

www.espiral.be