De americana-band 50 Lux geeft aanstaande zondag 7/1 een concert in De Harmonie in Edam. 50 Lux is een jonge Americana band uit Amsterdam die uitsluitend eigen werk speelt van zanger-gistarist Marco Niemeijer.

Deze eigenzinnige band 50 Lux heeft een eigen stijl die het beste te beschrijven is als een mix van pop, alternatieve country en rockmuziek.De band laat zich inspireren door bands en muzikamnten als : Lambchop, Bob Dylan, Townes Van Zandt, the Tindersticks, Nick Cave, en Lou Reed.

Van 50 Lux verscheen in 2004 de debuut CD Every time you move away. Het muziektijdschrift OOR schreef hier over: "50 LUX is een knap eigenzinnig gezelschap en betekent een aanwinst voor ieder café of festival dat rootsmuziek een warm hart toedraagt. Het akoestische en elektrische gitaarspel, met mooie bijdragen op mondharp, mandoline en accordeon, zijn sterk en to the point. De teksten vragen om een stil luisterend oor"

Tijdens de optredens worden de songs van de eerste CD nog steeds gespeeld naast veel nieuw werk. Oudere songs worden ter plekke soms aangepast met andere beats, nieuwe interpretaties zodat het live gevoel blijft overheersen al speelt de band graag nog het succesvolle werk van de eerste CD.
 
De Harmonie is een café - Hotel in de historische binnenstad van Edam. Je vindt het aan de Voorhaven 94, 1135 BT Edam. Zie ook: www.harmonie-edam.nl.