Stichting Mokum Folk organiseert op zondag 8 januari a.s. in Amsterdam, onder de noemer Mokum Folk Podium, een concert van de Ierse folkband Binneas. Het optreden vindt plaats op de Oostelijke Eilanden, in Zaal Wittenburg, Fortuinstraat 4. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,- (incl. 2 consumpties).
De naam Binneas komt voort uit het Ierse Gaelic en betekent melodie of muzikaliteit. Die muzikaliteit en liefde voor mooie Ierse melodieën is de bindende factor tussen vijf mensen van zeer diverse pluimage. In hun dagelijks leven zijn ze leraar, wetenschapsbeoefenaar, bejaardenverzorgster, ingenieur en ICT-er. Over het werk zijn ze snel uitgepraat. Maar zet ze bij elkaar in een kamer, dan spreken ze dezelfde taal bij het omzetten van traditionele melodieën in iets eigens, zonder daarbij de traditie geweld aan te doen.
Het repertoire wordt gekenmerkt door afwisseling. In ongeveer gelijke mate worden liedjes en dansmuziek ten gehore gebracht: jigs, reels, hornpipes, polka's en walsen uit Ierland; liederen uit Ierland, Schotland, Engeland en Amerika. Het meeste materiaal komt uit de traditie en is soms al eeuwen oud. Maar ook eigentijds werk dat voortborduurt op die traditie wordt omarmd.
Binneas speelt akoestisch, alleen voor een betere balans wordt soms versterking ingezet.

Bezetting:
Egbertien van Langeveld - zang, gitaar, bodhran
Geert Titsing - viool
Eltjo Toorn - trekharmonica, accordeon, whistles, mandoline
Eric Hendriks - gitaar, bouzouki
Anthony de Waal - mandola, whistles, fluit, bodhran

Zaal Wittenburg bevindt zich aan de Fortuinstraat 4, hoek Kleine Wittenburgerstraat, op 10 minuten loopafstand vanaf het Scheepvaartmuseum. Het zaaltje ligt aan een speeltuin. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf het CS met bus 22 of 32, richting oost, uitstappen halte Oosterkerk. Met de tram kan ook: lijn 10 tot Zeeburgerstraat (bij de molen). Voor wie met de auto komt: op zondag valt er goed en gratis te parkeren in de buurt.