De Harmonie in Edam heeft komende twee weken mooie concerten op het programma staan: 11/1 Thomas Denver Johnsson, 14/1 Mark Fonz Trio, 15/1 The Phantom Four en 21/1 Philip Kroonenberg. Op de Phantom Four na allemaal roots-georiënteerde muziek.




Aanstaande woensdag treedt vanaf 21 uur de Zweedse singer-songwriter Thomas Denver Jonsson op. Naar aanleiding van zijn jongste album Barely Touching It schreef altcountry.nl ondermeer: ...Van de Scandinavische troubadours die de afgelopen jaren met blokjeshemd en gitaar in de hand naar de beschaafde wereld afdwaalden, is de Zweedse eigenheimer Thomas Denver Jonsson het meest gesetteld in het land van uitgestrekte prairievelden en hamburgertenten. (...) Deze Zweed wordt vergeleken met Gram Parsons en Will Oldham. 'een van de aangenaamste verrassingen van het jaar'...

Zaterdag 14/1 staat het Mark  Fonz Trio in De Harmonie. Het Mark Fonz Trio speelt een mix van freestyle songs gebaseerd op thema's uit de flamenco , bossa nova en West Coast American Folk grooves. Naast Mark Fonz die de zang en gitaar voor zijn rekening neemt spelen in deze try out de twee Edammers Mike Kamp  op Bas  en Jan Roel Hamersma , percussie mee in het trio dat bijzonder genoeg uit vier personen bestaat. Rene van Hertum neem saxen voor zijn rekening.
 
Zondag 15 januari: De Amsterdamse surfband The Phantom Four.
 
Zaterdagavond 21 januari treedt van 21 uur zanger liedjesschrijver Philip Kroonenberg op. Zijn rootsy muziek omvat compacte liedjes, een ruw ongepolijst stemgeluid begeleid op een akoestische gitaar. Fingerpickingspel op gitaar en zang zijn voor Kroonenberg één beweging.

De Harmonie vind je aan de Voorhaven 94, 1135 BT Edam
Zie ook: www.harmonie-edam.nl.