De Amerikaans getinte folky songs van de Eindhovense singer-songwriter Aggie de Kruijf zullen komende zondag 15/1 bij Folkcafé Tilburg anders ingekleurd worden dan gebruikelijk: geen lapsteelgitaar meer, maar een bandoneon! De plaats van begeleider Satoshi Ueda, die de steel normaal bespeelt, wordt namelijk ingenomen door René Vermaes op gitaar, toetsen en bandoneon.

Vermaes is muziekdocent en speelt in meerdere formaties zoals de jiddische band Simits, de groep waarvan ook Aggie's bassist Ruud Sempel deel uitmaakt. Sempel ondersteunt Aggie de Kruijf al een jaar bij de live-vertolking van ondermeer het repertoire dat zij begin 2005 presenteerde op haar solo-debuutalbum Welcome to Aggieland. Derde muzikant achter de zangeres is gitarist Jim van Rossum.

Het album van De Kruijf, die ook zingt in de Very Girls, bevat zelf geschreven Engelstalige teksten. Zij maakte het album in nauwe samenwerking met gitarist Stephan Jankowski (The Watchman). Naast haar eigen werk zingt ze ook graag nummers van mensen als Steve Earle, Joni Mitchell en Gillian Welch.

Het concert bij Folkcafé Tilburg begint een half uur vroeger dan tot nu toe gebruikelijk. Voortaan beginnen al die maandelijkse folkconcerten zondags om 15:30 uur in plaats van 16:00 uur. Ze vinden plaats in muziekcafé Paradox aan de Telegraafstraat 62 in Tilburg, dat vanaf 14:30 uur geopend zal zijn. Entree: € 5,-. Het volgende folkcafé is daar op zondag 19 februari.

Zie ook: http://www.aggieland.nl/