Jan Willem Roy verzorgt aanstaande zondagavond een solo-optreden bij G(roeten) U(it) O(isterwijk). Met rauwe stem en dito gitaarspel is hij dan vanaf 20:30 uur met zijn ‘Brabericana' te gast in het sfeervolle ‘Boerderijtje' aan de Oisterwijksedreef 12 in Oisterwijk. JW  zingt zowel in het Engels als in het Brabants in zijn programma Desert Roads & Woeste Gronden.


Na jarenlang sterke Engelstalige rootsmuziek gemaakt te hebben verraste de van origine Brabantse singer-songwriter vorig jaar  met het compleet Brabants album  ‘Laagstraat 443'.  Aangestoken door Gerard van Maasakkers verliet Jan Willem Roy zijn Amerikaanse pad om terug te grijpen naar zijn eigenlijke roots: het Brabants. Want hoewel Roy al weer jaren in Amsterdam verblijft, is hij voor eeuwig die Knegselse slagerszoon van het Kempische platteland.

Zeker sinds zijn droefgeestige schijf Kitchen Table Blues uit 2004 stond hij, samen met geestgenoten Ad Vanderveen en Ad van Meurs (The Watchman), al te boek als het beste dat Nederland op roots-gebied in huis heeft. Toch waren er al eerder uitstapjes naar zijn eigen Brabants. Zo zette Van Maasakkers Roys compositie Broken WIngs naar zijn Brabantse hand (As Ge Ooit), terwijl Jan Willem soms opdook als gastmuzikant naast Gerard. Deze vrijage kreeg vastere verkering in RoyAkkers, het project met Jan Willem en Gerard zij aan zij in evenwicht.

Sinds JW ook in het Brabants zingt, raakt zijn succes in eigen land in een stroomversnelling. JW's recente tourlist liegt er ook niet om, met concerten in onder andere Vredenburg Utrecht, Het Paard Den Haag, Schouwburg Odeon Zwolle en Kleine Komedie Amsterdam. JW is ook regelmatig te horen in de campagne-clip ‘Iedereen is uniek' van TV1 met ‘No one else can be like me but me'. Bovendien schreef hij mee aan drie nummers voor de nieuwe cd ‘Wijzer' van Guus Meeuwis. Als tweede stem horen we hem daar in ‘Te lang'. Meeuwis nam trouwens ook, samen met Xander de Buisonjé Als je ooit op, een cover van As ge ooit.

Reserveringen via: www.do.nl/guo. Overige info via GUO-foon: 013 - 5210175.