In februari 2005 zorgde het luisterconcert van Martin Korthuis in Café Hammingh voor een volle bak. Reden voor uitbater Bert Lange om Korthuis opnieuw naar Garnwerd te halen. Wie er 21 januari weer bij is, wacht een aangename verrassing: nieuwe Groninger liedjes voor de CD die komende zomer uitkomt.

Maar ook de bekende liedjes zullen niet ontbreken. Korthuis laat zich begeleiden door zijn muziekvrienden Albert Bartelds (gitaar), Elco Stalknecht (accordeon) en Jeroen van Halem (contrabas).

Martin Korthuis, geboren in Bedum en nu woonachtig op Schiermonnikoog heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan. Het eerste album Broken Hearts Broken Dreams uit 1994 is nog geheel in de Engelse taal. Het album Vrij Zunder Schuld (1998) is voor de helft in zijn Groninger moerstaal. Het laatste album Lös dat in 2002 verscheen is helemaal in het Groninger dialect. Alle drie de albums zijn o.a. draaischijf van de week geweest op radio Noord en er is een live sessie geweest bij het programma van Henk Scholte. Daarnaast worden er met name van het laatste album liedjes gedraaid door de VPRO, NCRV en de NOS.

Het concert begint om zaterdag 21 januari om 20:30 uur. Entree 9 euro. Café Hammingh vind je aan de Hunzeweg 32, 9893 PC Garnwerd, tel 0594621275. Reserveren (gewenst) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of tel. 06 16 02 63 23. Organisatie: www.najadeprojecten.nl.