In het Aureolustheater in Breklenkamp worden zondag 22 januari om 15 uur en zaterdag 28 januari om 20 uur vier Russische verhalen verteld over de verscheidenheid van goed en kwaad. Het gaat om verhalen van Tolstoi en Tsjechow. Ieder verhaal wordt in- en uitgeleid met Russische volksmuziek door de de bandeonist en accordeonvirtuoos Piotr Rangno.

De klassiek geschoolde Pool Piotr Rangno ('67) bespeelt meerdere soorten accordeons. Hij is ook thuis in tal van soorten muziek: van Jozeph Haydn tot Astor Piazzola en van Rimskij Korsakow tot de mazurka's van Chopin.  In de Russische volkzmuiek bespeelt hij ondermeer de grote bajan. Niet alleen in Polen maar ook in andere landen van West-Europa heeft Rangno luisteraars in de ban gebracht van zijn magische spel. Hij is solist in vele bekende concertzalen (o.a. het Concertgebouw in Amsterdam), maar begeleidt ook koren en orkesten.

De verteller van de Russische verhalen is Wouter de Jong. Kinga Röder zorgt voor de vormgeving. Voor informatie en reservering: tel. 0541-22 95 93