Op zondagmiddag 29 januari aanstaande treedt Philip Kroonenberg op in café 't Zielhoes in Noordpolderzijl. Kroonenberg behoort al jaren tot de top van de Nederlandse singer-songwriters. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl waarin ook invloeden zijn te horen van Tony Joe White, Ry Cooder, J.J. Cale en Dr. John.


In Kroonenberg's spel is een flamencoachtergrond aanwezig: Hij heeft een eigen manier van gitaar spelen ontwikkeld, die wisselt tussen double-bass fingerpicking, flatpicking en een flamenco-achtige slag.

Hij groeide op met zwarte folk- en countryblues, gospels en spirituals, soulmuziek, maar ook met Franse chansons en calypso's - en dat is te horen. Net als zijn voorliefde voor in Afrika gewortelde muziek, zowel in ritme als melodie: zonnig, vrolijk, dansbaar en warmte uitstralend. "Het tilt je boven het dagelijkse," zegt hij, "en dat is uiteindelijk toch de bedoeling van elke kunstvorm."

Vanaf 1977 speelt hij alleen eigen muziek. De teksten van Kronenberg worden altijd ingegeven door iets wat hem raakt in zijn leven. Het kan iets prettigs zijn, maar ook een ramp. Als er een liedje uit voortkomt, is het al ergens goed voor geweest. Liedjes maken, ze live spelen en zo nu en dan een plaat uitbrengen, is waar het hem om te doen is. Om zich dit te kunnen permitteren heeft hij altijd ander werk erbij gedaan. Naast begaafd singer-songwriter is Kronenberg ook psychotherapeut.

Het concert begint zondagmiddag 29/1 om 14 uur in café 't Zielhoes in Noordpolderzijl.

Entree € 9.00. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0596 / 682278 * 06 / 55900174

Zie ook www.philipkroonenberg.com en www.barndance.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0596 / 682278 * 06 / 55900174

Zie ook www.philipkroonenberg.com en www.barndance.nl