Het Amsterdam Songwriters Guild (ASG - een netwerk van singer-songwriters) organiseert aanstaande maandag 30/1 een concert van de Amerikaanse freakfolkzangeres Larkin Grimm. Naar aanleiding van haar album Harpoon (Secret Eye / Clear Spot) schreef een van onze  recensenten onlangs ondermeer:
...Psychedelische folk, maar je kunt evengoed zeggen akoestische piep-knars muziek (...) Larkin Grimm maakte tot voor kort deel uit van de psycho-rock formatie Dirty Projectors. Geboren in een commune groeide ze op in een familie van zangers en fiddlers in de uitlopers van de Apalachen. Daar voelt ze zich thuis in kringen van ‘oude hippies' die zich daar enkele decennia geleden vanuit de grote steden aan de oostkust terugtrokken voor een leven ‘back to nature' (....) Ze bedient zichzelf vooral van Apalachan dulcimer, maar je hoort ook een krakkemikkige akoestische gitaar, koebel, een aftands drumstel en een theekistbas. Een enkele keer wordt 't een en andere elektronisch vervormd, als ware het radiosignalen van een verre planeet. Daar lijkt ze zelf ook vandaan te komen als je nu en dan haar vocale strapatsen hoort die (te) nadrukkelijk de boventoon voeren. Soms is daar geen touw aan vast te knopen. Gaat het enkel om sferen. Grimms stemoefeningen, die leiden tot gejammer en gekweel maar ook hoogstaande stemacrobatiek, worden over elkaar heen gedubd, soms zelfs zo'n zeven keer. Daarmee wordt een gekte bereikt waaraan ‘n Björk een puntje kan zuigen....

In Amsterdam geeft Larkin Grimm maandag een volledig concert. Ook op het podium kun je verwachten: Lucky Fonz III, alt songwriter Halfhide, de Nederlands-Ierse singer/songwriter Maarten de Mink, die ook wel door het leven gaat als Reaganesk en de Nederlandse freak folkie Amarins. De volgende avond, di 31/1, komen Larkin Grimm cc ook naar het open podium van ASG in Sappho (vanaf 21:30 uur)..

Het concert van Larkin Grimm begint maandag 30/1 om 21 uur. Entree 4 euro. Cafe Sappho vind je aan de Vijzelstraat 103 in Amsterdam.
Zie ook: amsterdamsongwritersguild.blogspot.com.