Polyfone zang door Cuncordu E Tenore De Orosei uit Sardinië is zondagmiddag 29/1 te beluisteren bij RASA in Utrecht. Dit concert is het eerste in de serie Europese polyfonie.

De polyfone zangkunst van Sardinië heeft stokoude wortels maar wordt nog steeds beoefend door lokale broederschappen. Uit de leden van de broederschap worden de stemmen geselecteerd die het beste bij elkaar passen. De zangers zingen in een cirkel, de gezichten naar elkaar gericht, als symbool van kracht en sociale cohesie.

De Cuncordu legt zich toe op de religieuze gezangen van de broederschap. De Tenores zingen de traditionele muziek, gebaseerd op geluiden van dieren en de wind; een oraal overgeleverde traditie die ouder is dan onze jaartelling en internationaal bekendheid verwierf door de vermaarde Tenores de Bitti. Zoals hun naam reeds doet vermoeden, beheersen de Cuncordu e Tenore de Orosei beide stijlen, iets dat zeer ongebruikelijk is.

De groep is afkomstig uit het dorpje Orosei, een stadje met 5000 inwoners aan de rivier Cedrino. Hun stemmen klinken bijzonder hecht en lijken volledig met elkaar te versmelten.

Aanvang 15 uur. Foyrer open vanaf 14 uur. Entree € 15,-, kortingspas € 12,70, RASA-pas of U-pas € 9,-. RASDA vind je aan de Pauwstraat 13a in Utrecht. Zie ook www.rasa.nl