Griekse volksmuziek van Ano Kato klinkt zondag 12 februari op de Oostelijke Eilanden, in Zaal Wittenburg, Fortuinstraat 4, Amsterdam.

De Griekse groep Ano Kato speelt met verve en veel enthousiasme, met een eigen gezicht, maar zonder de authenticiteit van de muziek geweld aan te doen.
Het repertoire van Ano Kato bestaat uit allerlei stijlen traditionele Griekse muziek, zowel van de provincies (dhimotiká) als van de steden (rebètika). Het is oude volksmuziek, behorend tot de enorme schat aan muziek die Griekenland rijk is, en die haar wortels vaak heeft in de Klein-Aziatische traditie. Maar ook moderne muziek die uit traditionele volksmuziek is voortgekomen zoals laïká (populaire liederen) en éndechna tragoúdia (artistieke liederen) worden door Ano Kato gespeeld.

De bezetting van Ano Kato is:
Michiel Koperdraat - zang, bouzouki, ud
Jur Eilers - gitaar en zang
Theo van Halen - klarinet
Michiel van der Meulen - viool
Andy Leeming - percussie, baglamas

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Mokum Folk onder de noemer Mokum Folk Podium. Het optreden begint 's middags om 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,- (incl. 2 consumpties).

Zaal Wittenburg bevindt zich aan de Fortuinstraat 4, hoek Kleine Wittenburgerstraat (Oostelijke Eilanden), op 10 minuten loopafstand vanaf het Scheepvaartmuseum. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf het CS met bus 22 of 42, richting oost, uitstappen halte Oosterkerk. Met de tram kan ook: lijn 10 tot Zeeburgerstraat (bij de molen).  De straat rechts van de Oosterkerk ongeveer 500 m inlopen. Het zaaltje vindt u dan aan uw rechterhand, grenzend aan een speeltuin. Voor wie met de auto komt: op zondag valt er goed en gratis te parkeren in de buurt.