Ensemble Trigon brengt zondagmiddag 12/2 Gregoriaanse gezangen bij Cultureel Podium Roepaen in Ottersum.

Het concert is gebaseerd op het feest van Maria Lichtmis en de middeleeuwse muziek bij dat feest. Maria Lichtmis is een van oorsprong Keltisch feest en bestaat uit 3 elementen: de zuivering van Maria, de ‘lichtmis', het gebruik om kaarsen te wijden voorafgaand aan de processie en de mis, en het is het feest van een Romeinse god. De misgezangen waren oorspronkelijk Gregoriaans.

Ensemble Trigon werd opgericht in 1998 door Margot Kalse. Ze zijn gespecialiseerd in vroege geestelijke muziek, met het vroegste gregoriaans als uitgangspunt. Ze zongen o.a. op het Festival Oude Muziek, Festival van Vlaanderen en op diverse Europese podia. Trigon bestaan uit drie zangeressen: Margot Kalse, Ilaiko Hajnal, en Mikae Natsuyama.

Het optreden in de kloosterkapel van Roepaen zal voor het grootste gedeelte bestaan uit de uitvoering van gezangen uit de viering van Maria Lichtmis. Het feest van de zuivering. Eigenlijk is het feest op 2 februari, 40 dagen na kerstmis beginnen we te merken dat de dagen lengen, de lente is in aantocht. Deze gregoriaanse gezangen dateren uit de Notre Dame school te Parijs uit de 13e eeuw.

Ensemble Trigon, gezangen uit de viering van Maria Lichtmis. Zondag 12 februari. Aanvang 14.30 uur. Entree  € 12,-. Cultureel Podium Roepaen vind je aan de Kleefseweg 9  in Ottersum. Reserveren via www.cultureelpodium.nl of bel 0485 - 516070