Bij Folkclub Twente komt a.s. vrijdag Mozes Rosenberg meespelen bij het concert van Nihad Hrustanbegovic.


Samen zullen ze met een aantal vrienden een wervelende reis door mediterranea laten horen. Rosenberg was die avond toch in de buurt, mogelijk zijn er nog meer verrassingen die avond...

De Bosnische accordeonvirtuoos Nihad Hrustanbegovic en het gitaartalent van Nederland Mozes Rosenberg staan aan de vooravond van een gezamelijke theatertour. Hun muzikale ontmoeting tijdens het Enschede Muziek Festival in september 2005 klikte direct en heeft bij het publiek een diepe indruk gemaakt.

Nihad Hrustanbegovic speelt al sinds zijn 9de accordeon en won in Bosnië al menig concours voor hij in '94 naar Nederland kwam. Nihad heeft sindsdien een indrukwekkende internationale opleiding achter de rug en is gegroeid tot een veelzijdig accordeonist van internationaal niveau. Hij speelde op menig groot podium, solo maar ook o.a. met Flairck en Marius Preda. Een criticus concludeerde: "de liefhebbers van Django Reinhardt, Astor Piazzolla en Johnny Meijer krijgen komende jaren bij optredens van Nihad ongetwijfeld drie in één".

Mozes Rosenberg (broer van Stochelo Rosenberg - The Rosenberg Trio) speelt sinds zijn 6e gitaar. Hij kreeg les van zijn broer Stochelo Rosenberg, zijn vader Mimer Rosenberg en zijn oom Wasso Grunholz en luisterde natuurlijk naar opnames van Django Reinhardt. Op zijn 7e is hij al op de Nederlandse televisie verschenen in het programma De vijfde uur samen met het Rosenberg Trio. Vervolgens was hij ook te zien op het North Sea Jazz Festival op zijn 13e en speelde sinds die tijd ook met o.a. Trijntje Oosterhuis, Dorado Schmit (bekend van zijn Bossa dorado) Jan Akkerman en Sani van Mullem (Gipsy Boys). In juni 2005 is zijn eerste CD Ready 'n Able verschenen met Stochelo Rosenberg en Sani van Mullem.

Deze avond presenteert Nihad samen met Mozes en drie andere topmuzikanten een boeiende en wervelende muzikale avond met traditionele Bosnische muziek en versmelting van flamenco, balkan, tango, en natuurlijk hot club.

Nihad Hrustanbegovic - accordeon, Mozes Rosenberg - gitaar, Harry Klunder - guitar, Faifie Reinhardt - gitaar, Andor Horvath - Contrabass, Goran Causevic - zang

Vrijdag 10 februari om 20:30
Entree: EUR 10,= of 7 FM-strippen
student: EUR 8,= of 5 FM-strippen
Reserveer online of bel 053-4766283
folk.twente.org