JP den Tex & the Emotional Nomads geven vrijdag 17/2 een concert in Pop- en Cultuurcentrum Manifesto, Hoorn. Support Joost Dobbe. Aanvang 21 uur.
Deze woestijnruiter zwerft alweer ruim dertig jaar door de wereld die muziek heet. Elke nieuwe stijl die hij tegenkomt op zijn ontdekkingsreis, weet hij een plaatsje te geven in zijn roerige zigeunerbestaan. Een aangenaam amalgaam van Franse chansons, Nashville-country, Spaanse duende, en wat dies meer zij. Hoe noem je zoiets? Hollandse americana? Europicana? Of toch maar gewoon wereldmuziek of folk? De muziek van Den Tex is de soundtrack van de film over zijn leven. In de band van JP komen we een keur aan rasmuzikanten tegen waaronder Bart de Ruiter, Bart van Poppel, Jac Bico, Sander Jansen en Leon Klaasse.
Voorprogramma : Joost Dobbe is een jonge Noord-Hollandse singersongwriter.
De songs van Dobbe worden gekenmerkt door een rijke melodie en tot de verbeelding sprekende teksten. Een eigen geluid van deze tijd, gebaseerd op de oude wetten van het singer/songwriterschap. De liedjes die hij schrijft blijven in je hoofd rondwaren, of je wilt of niet. Dobbe is duidelijk geïnspireerd door de muziek uit de jaren '60 en '70 en dat is absoluut geen schande. Dobbe's teksten zijn persoonlijk en gaan meestal over vriendschap, liefde, verlangen en verlies. Muzikale voorbeelden van Dobbe zijn Lennon & McCartney, Van Morrison en Ryan Adams.

Zaal open 21.00 uur Entree 10 euro Locatie Pop- en Cultuurcentrum Manifesto, Hoorn 0229 249 839 voor reserveren.