Op vrijdagavond 31 maart 2006 organiseert de stichting The Irish Spirit Heerhugowaard haar vijfde St. Patrick's Concert. Het middelpunt die avond is de Noord-Hollandse band Kilshannig.

Kilshannig is de opvolger van de "Buskers" die na tien jaar succes en een cd in 1995 stopten. Drie leden besloten door te gaan met traditionele Ierse muziek en vormden "Kilshannig". De naam van de band komt van een klein gehucht met de naam 'Kilshannig' (Cill Seanaigh: St.Seanach's Church), welke vlak ten zuiden ligt van 'Rough Point' aan de Dingle Peninsula, County Kerry in Zuid-West Ierland.

Op dit moment bestaat Kilshannig uit vijf muzikanten. Hun gehele repertoire is gegoten in het traditionele Ierse idioom (vocaal en instrumentaal). A capella kan Kilshannig ook uitstekend uit de voeten. De band is een goede bekende bij diverse Ierse en Keltische muziekfestivals. In 1997 verscheen hun album "Our chief delight".

Bezetting Kilshannig: Louis Kouwets (anglo-concertina, whistles en bodhrán), Rob Baas (accordeon, gitaar en zang), Frans Kouwets (bouzouki, gitaar, bodhrán en zang), Ron van Leeuwen (viool, mandola, mandoline en bouzouki) en Jan Postma (bodhran, bas, dubbel bas en zang).

Het St. Patrick's Concert begint vrijdagavond 31 maart om 20:30 uur in het theater van het Sociaal Cultureel Centrum De Schakel te Heerhogowaard. Kaarten á € 10,-- zijn verkrijgbaar bij De Schakel, tel. 072-571 68 79.

Zie ook: www.theirishspirit.nl en www.kilshannig.nl. Op de site van Kilshannig zijn onder de rubriek CD's ook de nodige nummers te beluisteren.