Vanavond (za 18/2) staat Festival Het Accordeon in Deventer in het teken van folk met Deux Accords Diront (Be) en Noctambules (Be/Fr). Na afloop bal.


Deux Accords Diront en Noctambules bestaat uit: Anne Niepold + Aline Pohl (trekharmonica). Aline en Anne zijn ware trekharmonica-avonturiers, zij gebruiken volksmuziek als kapstok voor hun zelfgeschreven, hedendaagse composities. Zij laten zich deels inspireren door traditionele Franse, Keltische en Oost-Europese muziek.

Noctambules is een kwartet waarin zij ook het hart vormen. De andere twee zijn de francaises Séverine Lebrun (dwarsfluit) en
Julien Costé (bas). De muziek van Noctambules bestrijkt centraal en oost-Europa en kenmerkt zich door vernieuwende arrangementen, improvisaties en onregelmatige ritmen. Rauwe trekharmonicaklanken met een jazzy inslag, maar ook met elementen uit pop en latin. Uitgevoerd in een uitgekiend samenspel.

Na afloop van het concert zal Noctambules verder spelen tijdens het Bal Folk.
In de foyer speelt de nieuwe Nederlandse zydeco-band Red Kidney Beans: Marcel Weelink (basgitaar, zang); Lucas Meertens (accordeon, trekzak); Casper Kamerich (drums, zang); Robert Bouwhuis (gitaar, zang); Koert Meertens (wasboard).

De folkavond begint om 20:30 uur in de Schouwburg van Deventer. Festival Het Accordeon speelt zich daar af tot en met zondag 19/2. Het programma biedt naasty de folkavond ook workshops, muziekmarkt, een muzikale bootreis en andere concerten. De Deventer Schouwburg vind je aan de Leeuwenbrug 2 (tegenover het station). Het complete programma is t.z.t. te zien op www.hetaccordeon.nl. Zie ook www.deventerschouwburg.nl.