GUO's Carnavalternatief in het Boerderijtje tussen Oisterwijk en Haaren is zaterdavond 25/2 de Ierse singer-songwriter Danny Guinan & band.

‘If I was wise' zingt de Ierse singer-songwriter Danny Guinan in één van zijn eigen songs. Levenswijsheid en mensenkennis kan hem niet ontzegd worden, nu hij al weer heel wat jaren meedraait in de caroussel die muziekscene heet. Opgegroeid in County Offaly, volgens Danny één van de stilste en daardoor best bewaarde geheimen van Ierland, bracht zijn drang als rondreizend muzikant hem tot in de States en via Parijs naar Nederland om er zich uiteindelijk te settelen in Haarlem.

Qua idioom tapt hij zijn inspiratie uit grootheden als Elvis Costello, Tom Waits en Luka Bloom. Samen met zijn Friends waagt hij zich op zaterdag 25 februari tussen het Brabantse carnavalsgedruis door naar 't Boerderijtje, om er bij Groeten Uit Oisterwijk vanaf 20.30 uur een concert te geven. Een Irish Night als GUO's eigengereide carnavalternatief in dit karakteristieke stukje Brabants erfgoed aan de Oisterwijksedreef 12 tussen Oisterwijk en Haaren. Voor wie wil ontsnappen aan carnavalsgedruis én skihut.   

Hit-succes
Hij toerde met zijn eigen groep Speranza en met Luka Bloom, hield op het podium Shane McGowan van The Pogues overend (voor wie Shane niet kent: een prestatie op zich) en scoorde een nummer 1-notering  met ‘Save Me' op de Vlaamse VRT-radio-1. Dit hit-succes bracht hem in de zomer van 2002 tijdens een mega-openlucht-tournee van 34 dagen België op maar liefst 31 podia voor concerten met bezoekersaantallen die per keer opliepen tot 6000 enthousiaste zuiderburen met smaak.  

Een nieuwe cd staat op punt van uitkomen. De voorbije maanden gaf hij al voorproefjes in Concertgebouw Amsterdam en Muziekcentrum Vredenburg Utrecht. Duidelijk is dat Danny Guinan terug gaat naar af. Zijn stevige begeleidingsband van weleer perkt hij tegenwoordig in tot twee begeleiders. Siard de Jong en Janos Koolen zetten zijn stem en gitaarspel subtiel kracht bij op fiddle, bouzouki, Irish whistles, mandoline, gitaar en vocals.

Irish heart
Danny hierover: "Die vijf, zes begeleiders en elektrische gitaar: dat is niet mijn ding. Ik wil terug naar de eenvoud, de oprechtheid, de passie, de zeggingskracht en de intimiteit van het akoestische geluid. In mijn songs laat ik me inspireren door allerlei stijlen. Ik kopieer geen traditionele folk, hoewel er onmiskenbaar een Ierse gloed hangt over mijn zangstijl, arrangementen en instrumentale begeleiding. Dat Ierse gevoel, onze culturele identiteit, ik kan dat niet beschrijven. Je hoort het terug in de muziek van elke Ier. Opgewekt aan de oppervlakte, maar dieper liggend is daar altijd die melancholie. Dat is de rode draad in de Ierse muziek. Ik gebruik het niet bewust. Het komt uit mijn Ierse hart...".     

Reserveringen & info: www.do.nl/guo. Overige info (geen reserveringen!): GUO-foon 013 - 5210175.