In de serie ‘Berne Anders' opent de Abdijkerk van Berne bij Heeswijk Dinther haar deuren voor speciale evenementen. Op maandag 10 april staat het paasconcert De zeven kruiswoorden door Willem Vermandere op de agenda.

Een van de Norbertijnen van de abdij, Frank Kazenbroot (werkgroep Berne Anders), schrijft in zijn persbericht ondermeer:
...Centraal bij dit concert aan het begin van de goede week staan de zeven woorden van Christus op het kruis. Samen met twee muzikanten wisselt Vermandere tijdens dit 90 minuten durende optreden zeven meditatieve teksten af met instrumentale omzwervingen en gezongen liedjes. De meditaties gaan over universele levensvragen, over leven en dood, religie en maatschappij, geloof en individu, zoektocht en twijfel. Kortom een ideale gelegenheid om in eigentijdse passiesfeer na te denken over het grote raadsel dat leven heet....
...De Abdij van Berne werd gesticht in 1134, toch leeft de Heeswijkse gemeenschap (bestaande uit een dertigtal Norbertijnen) zeker niet in het verleden. Het organiseren van activiteiten in de reeks Berne Anders onderstreept dit. In een samenleving waarin meer en meer behoefte is aan stilte en verdieping, zingeving, liefde en betrokkenheid tussen mensen onderling, in een wereld die zoekt naar God wil de Abdij van Berne een centrum zijn van christelijke spiritualiteit. De abdijkerk wil daarbij een open plek zijn voor gebed, viering van de liturgie, ontmoeting, rust, inspiratie, bezinning, verdieping en diaconie....
 
Het concert begint 10 april om 20 uur in de Abdijkerk van Berne. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 12,50 bij de Boekhandel Berne en via www.abdijvanberne.nl (online is de prijs is € 13,50, incl. reserveringskosten).

Zie ook www.abdijvanberne.nl.