Folkclub Twente in Enschede viert vrijdag 17/3 St.Patricksday mee met live muziek van Colcannon, The Gonnagles en The Trinity Knot.


Er zijn allerlei lekkere hapjes waaronder de beroemde folkclub spinazietaart (ook mooi groen) en natuurlijk Guinness galore, lekkere Irish coffee en sessie. De concerten vinden dit keer plaats in de (rookvrije) bar.
Colcannon maakt van allerlei bestaande ingredienten een uitstekende muzikale stampot: stevige pubsongs en opzwepende jigs en reels worden afgewisseld met slow airs en mystieke ballades, voor een deel gezongen in het gaelic, de oorspronkelijke taal van de Ieren. Fiddle, gitaar, accordeon, banjo, tin wistles en (meerstemmige) zang.
The Gonnagles is een folk collectief dat zijn oorsprong heeft in Enschede. Inmiddels bestaat de groep uit een klein dozijn muzikanten, die in wisselende bezetting de podia onveilig maken in Nederland en zo nu en dan over de grens. Het repertoire naast leuke Ierse Jigs en Reels ook uit dansbare Vlaams/Franse bal folk en swingende klezmer. Vorige maand wonnen zij de eerste prijs op het Februari Muziekmaand Noabers festival.
The Trinity Knot zijn ook oude bekende van de club. Zij brengen vooral balades bekend van Karan Casey, Shantalla en Malinky met een overtuigende presentatie.

Vrijdag 17 maart om 20:30. Entree: EUR 8,=, donateur/student: 6,= (sessiemuzikanten 50% korting).
Zie ook http://folk.twente.org/ http://listen.to/colcannon http://www.thegonnagles.tk/