De Brabantse singer-songwriter Duffhuës verzorgt het voorprogramma bij het Nederlandse deel van de Europese tournee van Amerikaan Johnny Dowd.

Liefhebbers van donkere rock'n'countryfolkblues met heftig gitaarspel en zwartgallige teksten gaan met deze twee singer-songwriters een goede, sfeervolle avond tegemoet.

Duffhuës support Dowd data:
23 maart - Ekko, Utrecht
25 maart - W2, Den Bosch
26 maart - Patronaat, Haarlem
(Vrijdag 24 maart speelt Dowd nog tijdens het Happy Avenue festival in Nighttown, Rotterdam. Zondag de 26e 's middags in de Concerto Record store, Amsterdam)

Johnny Dowd (met band)
Dowd is net in ons land aangekomen en heeft al een preview show achter de rug in het Tagrijn. De toer ter promotie van zijn zojuist verschenen album 'Cruel Words' wordt komende donderdag vervolgd in Ekko. Johnny Dowd is live rauw tot op het bot maar zielensnijdend. Zijn teksten gezongen met whisky stem behandelen vaak op zeer komische en ontroerende manier de zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals moord en doodslag. Tip voor liefhebbers van Will Oldham, Johnny Cash, Lambchop en 16 Horsepower. Op het podium bijgestaan door drummer/bassist Brian Wilson en toetsenist Mike Stark.

Duffhuës
Duffhues weet met gitaar, piano en live sampling een wereld neer te zetten zoals die is; soms donker, dan weer hoopvol maar altijd emotioneel. Deze singer-songwriter bracht in november zijn nieuwe cd 'Harem' (Muze/Konkurrent) uit en toont hierop zijn meest intieme kant. Duffhuës schrijft vaak tragische poëzie en bezit een karakteristiek, donker stemgeluid dat zijn songs voorziet van passende herfstkleuren. Lijkend op een kruising van Leonard Cohen, Johnny Cash en wijlen Chris Whitley. Mediterrane invloeden zijn in zowel muziek als teksten duidelijk hoorbaar. Duffhuës brengt een groot deel van de indrukwekkende nummers op 'Harem' ten gehore. Beluister een uur lang muziek van Duffhues, onlangs uitgezonden door de Concertzender: http://www.concertzender.nl/cgi/rod.php?theme=11

Zie ook http://www.johnnydowd.com en http://www.duffhues.com