Het Tropentheater in Amsterdam heeft in april een drietal opmerkelijke concerten in zijn programma opgenomen van Omri Hason Project, Kala Ramnath en India Martinez.

Do 6/4 20:30 uur Omri Hason Project
In oosterse landen is muziek altijd al een interactieve ethnomuzikale mix geweest. Zo was de muziek aan de hoven van de Moghuls in India een synthese van Turkse, Perzische, Indiase, Arabische en Chinese muziektradities. Op een zelfde manier zal percussionist Omri Hason dit idee van multiculturele fusie doortrekken naar Afro-Amerikaanse en Europese muziek.
Sandhya Sanjana (India) - vocals
Karim Othman -Hassan (Iraq) - ud
Ramesh Shotham (India) - Zuid-Indiase percussie
Maarten Meddens (NL) - Fender Rhodes
Omri Hason (Israel) - Midden-Oosterse percussie

Vr  21/4 20 uur: Kala Ramnath (India)

Kala Ramnath stamt uit een familie van topviolisten en haar spel kenmerkt zich door een combinatie van technische brille en zeer verfijnde emotionele kwaliteit. Haar lyrische vioolspel benadert sterk de vocale muziek. Ramnaths viool wordt zelfs de ‘singing violin' genoemd. De befaamde vocale maestro, leermeester Pandit Jasraj, is verantwoordelijk voor deze zeldzame vocale emotionaliteit in haar spel. Op dit moment wordt Kala Ramnath beschouwd als één van de meest prominente instrumentalisten binnen de Noord-Indiase klassieke muziek. Voor wie eenmaal de klank van haar viool gehoord heeft, is geen ontsnappen mogelijk.

Vr 28/4 20:30 uur: India Martinez (flamenco)
Flamenco-zangeres India Martinez is net twintig jaar oud maar deelt nu al de affiche met de allergrootste namen uit de Cante. Ze is afkomstig uit het Spaanse Almeria en vertolkt als geen ander Tarantas, de cante libre uit die regio. Op haar repertoire uiteraard ook Soleares, Tangos, Bulerias en Tonas die ze met verve gestalte geeft. Aldus levert deze cantaora het ultieme bewijs dat de flamenco een levendige, zich aan de tijd aanpassende kunstvorm is.

Zie ook www.tropentheater.nl.