Komend weekeinde zijn er bij RASA Utrecht, twee optredens in het kader van een Klezmer Special: vr 31/3 David Krakauer en za 1/4 Veretski Pass.

Een passe-partout voor beide concerten bij dit Utrechtse wereldculturencentrum in kost 25 euro, maar de concerten zijn ook afzonderlijk te boeken.

David Krakauer ‘Klezmer Madness': De ‘wildeman' van de Jiddische muziek
De in New York uit Poolse voorouders geboren Joodse klarinettist David Kraukauer heeft een indrukwekkende staat van dienst in zowel de modern klassieke muziek als de jazz. Vooral zijn samenwerking met het Kronos Quartet, John Zorn, Luciano Berio en John Cage is het vernoemen waard. Maar bovenal is Krakauer een belangrijk vernieuwer van de Jiddische muziek. Klezmer Madness is onmiskenbaar Joods, maar overstijgt tevens elk genre. Rock, jazz, funk, blues, folk en hiphop; duizendpoot Krakauer integreert deze stijlen op onnavolgbare en natuurlijke wijze in de Joodse muziek. Het vaste Klezmer Madness kwintet wordt in RASA aangevuld met goochelaar, cartoonist, pianist, fotograaf, DJ en beat-writer Socalled die met zijn hiphop EP ‘The Socalled Seder' en het baanbrekende ‘Hiphopkhasene' (met o.a. Krakauer en Oi Va Voi violiste Sophie Solomon) een essentiële rol vervult in de ontwikkeling van de hedendaags Joodse muziek.
David Krakauer - klarinet, SoCalled - draaitafels, samles, Sheryl Bailey - gitaar, Nicki Parrott - bas, Rob Curto - accordion, Michael Sarin - drums.
Vrijdag 31 maart 2006, foyer open 19:30, concert 20:30, entree € 15,-, kortingspas € 12,75, RASA-pas of U-pas € 9,-.

Veretski Pass: Authentieke joodse dorpsmuziek uit de Karpaten
 
De Veretski bergpas in de Karpaten vormde eeuwenlang de oostelijke poort naar Europa. In dit gebied, waar joden, zigeuners, Oekraïners, Polen, Hongaren en Roemenen samen muziek maakten, liggen de muzikale wortels van het Amerikaanse trio Veretski Pass. Veretski Pass speelt onbekende klezmermelodieën uit Polen, Bessarabië en Roethenië in de authentieke dorpsstijl en op historische instrumenten als de tsimbl (hakkebord), bassetl (3-snarige bas), basy (3-snarige Poolse folkcello) en baraban (joodse trom). Veretski Pass bestaat uit: Joshua Horowitz (tsimbl - oprichter van Budowitz), Cookie Segelstein (viool, viola - The Klezmatics, Kapelye, Budowitz) en Stuart Brotman (contrabas, bassetl, basy, tsimbl en baraban - ook Ry Cooder, Itzhak Perlman, The Klezmorim, Kapelye, Andy Statman).  Dit excentrieke drietal weet de perfecte balans te vinden tussen ongebreidelde ‘boerengekte' en verfijnd muzikaal meesterschap.
Zaterdag 1 april 2006,| foyer open 19:30,| concert 20:30, entree € 18,-,  kortingspas € 15,30,  RASA-pas of U-pas € 10,80.

Wereldculturencentrum is gelegen aan de Pauwstraat 13 a te Utrecht. De Pauwstraat is gelegen in het centrum van Utrecht, op tien minuten loopafstand van het Centraal Station. De stadsbussen 2, 3, 4, 5, 8, en 11 stoppen bij halte postkantoor. De Pauwstraat is een zijstraat van de Oudegracht, tegenover de Rembrandtbioscoop. In verband met de verkeerscirculatie-regeling is de Utrechtse binnenstad, waar RASA zich bevindt, niet makkelijk per auto te bereiken. Bezoekers wordt aangeraden te parkeren in parkeergarages Vredenburg, Radboud, Stationsstraat en Moreelsepark. RASA is van daar maximaal tien minuten lopen.
Zie ook www.rasa.nl.