Het laatste concert van dit seizoen bij Trouble Tree FolkConcerts in Koudekerk a/d Rijn is aanstaande zondag 2 april met Jez Lowe & the Bad Pennies (GB).

Jez Lowe is een Engelse singer-songwriter met Iers bloed, komt uit een mijnwerkersfamilie, woont en leeft in het noordoosten van Engeland in het grensgebied met Schotland. Al meer dan 25 jaar trekt hij door Europa, Noord-Amerika en Australië. Soms solo en soms met The Bad Pennies. Iers bloed, Schotse invloeden en de Engelse bodem vormen een mooie basis voor de muzikale smeltkroes van deze uitstekende folkband.
Geen greep uit de traditie, maar hedendaagse songs van Jez Lowe zelf, geschreven naar normen en waarden van de Britse folk met vaak een vrolijke,lichtvoetige ondertoon.. Fairport Convention, The Dubliners en The Tannahill Weavers en nog vele anderen hebben zijn liedjes op hun repertoire staan. Heeft inmiddels 13 albums op zijn naam staan. Z'n zachthoge, hese stem wordt muzikaal verpakt met violin, percussie (Kate Bramley), Northumbrian smallpipes, whistle, piano, accordion, Uillean Pipes (Andy May), fretless, fretted bass (Sean Taylor), en de door Jez Lowe zelf bespeelde instrumenten gitaar, cittern, dulcimer en mandolin. Solo en meerstemmige (backing) vocals van alle bandleden.

Het concert begint om 20.45 uur In de Ridderhof, Arie Hogenespad 1 in Koudekerk a/d Rijn. De entree is  €12,=  en voor TTFC vrienden €10,=. Reserveren via 071-3414647 of www.ttfc.nl.