Blue Dew is zondag 9 april met The Long Journey Home in de Kom in Nieuwegein ter gelegenheid van het twaalfeneenhalf jarig bestaan van de Vereniging van Vrienden van Ierland 'The Claddagh'.

De Zwolse band Blue Dew heeft met 'The Long Journey Home' een voor de folkwereld uniek project ontwikkeld. Met beelden, traditionele dans, Ierse folk en bluegrass vertelt de groep het verhaal van de Ierse emigranten die in de 19e eeuw naar Amerika vertrokken.
'The Long Journey Home' is een muzikale reis door de geschiedenis van Ierland, de emigratie van de Ieren naar Amerika, hun vestiging aldaar en hun strijd om te overleven. Ierse ballades, tunes en bluegrass-traditionals van Blue Dew in een verhaallijn verweven en ondersteund door sfeervolle beelden.
Blue Dew neemt het publiek mee naar het Ierse dorpje Kilkelly in het jaar 1860. De contrabassist van Blue Dew vertelt het verhaal over de familie Jones, een familie waarvan de oudste zoon, John Jones, emigreert naar Amerika. Een familie die haar leven leeft zonder te weten dat dit leven zo typerend is voor deze periode in de Ierse en de Amerikaanse geschiedenis.

Zondag 9 april, aanvang 14:00 uur, entree 12,50 euro.
Zie ook www.bluedew.nl en www.claddagh.dds.nl.