Martin Korthuis geeft 9 april een luisterconcert met Groninger liedjes (met een ‘Fries tintje') in Nijega.

De Friese schoonfamilie van Korthuis slaat met familie-anekdotes en gedichten een brug naar de Groninger liedjes. Martins muziekvrienden Albert Bartelds (gitaar) en Elco Stalknecht (accordeon) begeleiden deze middag.

Zonder dat Korthuis er zich van bewust was werd hij geboekt op een plek waar de roots van zijn hele schoonfamilie liggen. Voor zijn vrouw, Tjitske Dijkstra, reden om een link te leggen tussen de Groninger muziek van haar man en de plek waar de oorsprong van haar familie ligt.
Op het kerkhof tegenover het Kommissiehuys liggen o.a. de opa en oma van Tjitske begraven. In het parochiehuis aan de overkant van de straat heeft zijn schoonmoeder in de huishouding gewerkt, bij háár grootouders.

Het repertoire van Korthuis bestaat uit zelfgeschreven liedjes in zijn Groninger moerstaal. Maar ook de (in Groningen) bekende muziek van Ede Staal wordt altijd warm door het publiek onthaald. Hij wisselt dit af met Engelse nummers van bijvoorbeeld Gram Parsons, Neil Young en Danny Whitten. Korthuis zingt over levensthema's op een eigenzinnige en creatieve manier met een  warme en karakteristieke stem.

Het concert is zondag 9 april om 15 uur in  't Kommissiehuys, Kommisjewei 1, 9217 RL Nijega, tel. 0512 37 29 72, www.kommissiehuys.nl. Entreekosten: € 9,--
Reserveren (gewenst): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 16 02 63 23. Organisatie: www.najadeprojecten.nl.