Bedoeïenentroubadour Abaji laat samen met percussionist Ramesh Shotam oriëntaalse blues klinken bij Rasa in Utrecht op zaterdag 8 april.

De in Frankrijk wonende Bedoeïenentroubadour Abaji is een nomade bij uitstek. Door zijn aderen stroomt het bloed van vele culturen; van Syrië, Armenië, Turkije en Griekenland. Zelf werd Abaji geboren in Libanon, een land dat hij ontvluchtte. Abaji voelt zich evenzeer thuis in oude Arabische poëzie als in hedendaagse bluesmuziek. Hij is een ware meester op een keur aan snaar- en blaasinstrumenten, als de bouzouki, bamboefluit, klarinet en (slide)gitaar, die hij zowel getokkeld als gestreken bespeelt. Daarnaast schittert Abaji ook op enkele ‘rariteiten' als de sitargitaar en de maui xaphoon, een bamboesaxofoon die klinkt als een Armeense duduk. Maar meer nog dan fluwelen blaasmuziek, meanderende gitaarpartijen en diepe, rauwe zang, zijn betoverende melodieën Abaji's handelsmerk. Zijn composities ademen diepte en warmte en vormen een perfecte mix tussen de verschillende muziektradities van zijn voorvaderen. Onlangs verscheen Abaji's indrukwekkende tweede cd ‘Nomad Blues' op het prestigieuze Network label. Hierop werkt Abaji onder meer samen met dudukgrootheid Djivan Gasparyan en met de vooraanstaande Indiase percussionist Ramesh Shotam die hem ook live begeleidt.
Abaji en Ramesh Shotam komen voor een exclusief concert naar Nederland: Abaji - gitaar, slidegitaar, sitargitaar, bamboefluit, maui xaphoon (bamboesaxofoon), klarinet; Ramesh Shotam - ghatam (kleipot)

Zaterdag 8 april 2006, foyer open 19.30,  concert begint om  20.30. Entree € 15.-,  kortingspas € 12.75,  RASA-pas of U-pas € 9.-.
Wereldculturencentrum is gelegen aan de Pauwstraat 13 a te Utrecht. De Pauwstraat is gelegen in het centrum van Utrecht, op tien minuten loopafstand van het Centraal Station.
Zie ook www.rasa.nl.