FolkClub Brielle presenteert zondag 9 april in "t 'Kont van het Paard" het nieuw duo: violist Gilles Rullmann en de jonge multi-instrumentalist Janos Koolen.

Voor het eerst komt deze combinatie naar buiten. Zij onderscheiden zich door hun intense manier van spelen en enorme swing. Hun muziek is stevig geworteld in de Amerikaanse bluegrass en de Ierse muziek. Met traditionals, diep tragische liederen en eigen composities voeren zij hun luisteraars langs prachtige melancholische vergezichten. Zij laten het zeker niet na het publiek in een opzwepend feestgedruis mee te slepen.

Janos Koolen is een muzikale duizendpoot. Naast mandoline, gitaar en zang, speelt hij banjo, klarinet en toetsen.. Hij is een gewild muzikant en speelt onder meer met Danny Guinan, Izak Boom en Laroux. Gilles Rullman (viool, gitaar, zang) speelt viool met een soepele swing en intensiteit. De Ierse muziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vele langdurige bezoeken aan Ierland maken hem tot een virtuoos violist en een zeer gewild muzikant. Gilles speelt onder andere met Gerry Murray, Philip Masure en de bands Tjane en Maalstroom.

Het huisorkest van FC-Brielle warmt om 14.30 uur het publiek op. Daarna is het de beurt aan Koolen en Rullmann. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Hoofdstuk Een, Nobelstraat 16 in Brielle. Uiteraard worden er ook kaarten bij de ingang verkocht.
Zondagmiddag 9 april. Aanvang 14.30 uur. Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3 in Brielle. Voor meer informatie www.fc-brielle.nl