Op dinsdag 11 april geeft Ad Vanderveen een concert op het podium van Folk in de Wâlden op landgoed Stania State in Oenkerk. Een dag later bij Cambrinus Muziepodium Horst.

Zijn tiende album, Fields of Plenty, verscheen in 2005 en oogstte wederom lovende kritieken. Ad van der Veen is al jaren onmiskenbaar een van de toonaangevende singer/songwriters die ons land kent. Vanaf 1993 als solist actief toerde de geboren Hilversumer, zijn halve familie woont overigens in Canada, vele malen door Europa en Amerika. Hij is een begenadigd componist en tekstschrijver die ware pareltjes van liedjes maakt. Veelal ingetogen, minimaal gearrangeerd en georkestreerd schept Van der Veen een geheel eigen muzikale wereld. Zijn fraaie stemgeluid en meeslepende gitaarspel maken elk optreden tot een inspirerende gebeurtenis. Niet voor niets werkten grootheden als David Olney, Eliza Gilkyson en Iain Matthews graag met hem samen.
Zangeres en percussioniste Kersten de Ligny ondersteunt Van der Veen die zichzelf op gitaar, dobro en mondharmonica begeleidt.

Dinsdag 11 april. Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur). Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk. Entree: € 10,-. Reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Woensdag 12 april. Aanvang 20.30 uur. Café Cambrinus, Venrayseweg 94, Horst. Entree € 12,50. Reserveren bij Café Cambrinus, telefoon 077 3983009, of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..