Eerste Paasdag, zondagmiddag 16 april, ontvangt Folkcafé Tilburg het Wageningse trio Big Low in Muziekpodium Paradox.

Deze formatie rond de in Nederland wonende Australiër Dan Tuffy (Parne Gadje, ex-Wild Pumpkins At Midnight) speelt een onnavolgbare mix van singer/songwriter-folk, cabaretachtige blues, alternatieve americana en experimentele rock, ergens tussen Tom Waits, Jonathan Richman, Sixteen Horsepower en Bob Dylan.

De bandleden hebben stuk voor stuk jarenlange podiumervaring. Dan Tuffy komt oorspronkelijk uit Australië en speelde in Nederland eerder in Wild Pumpkins At Midnight. Marc Constandse is leider van de Balkanformatie Parne Gadje, waarin ook de rest van de band speelt. Michiel Hollanders is behalve veelzijdig instrumentalist ook een kundige instrumentenbouwer. Daaraan dankt de band het vreemde rijtje instrumenten dat op een avond bespeeld wordt.

De muziek, de teksten en de ervaren podiumpresentatie zorgen samen voor een uitstekende, intieme, tegendraadse, inspirerende en vooral èchte sfeer die bij optredens tot op heden in diverse clubs het publiek laaiend enthousiast achterliet.

Samenstelling:
Dan Tuffy: liederen, verhalen, akoestische en electrische gitaren, zelfgemaakte banjo bas en staande bas
Marc Constandse: bandoneon, kora, cajon, drums en percussie
Michiel Hollanders: dobro, velofoon

cd: No Tears in Paradise, Smoked Recordings, 2004

Folkcafé zondag 16 april. Muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 Tilburg. Open 15.00 uur aanvang 15.30 uur. Entree: € 5,-


Zie ook http://www.smokedrecordings.com.