Een weekeinde lang, van vrijdag 21 t/m zondag 23 april, klinkt er folk in CC De Werf in het Belgische Aalst in het kader van Feest van de Folk. Er zijn optredens van Flugha, Othmar, Failte, Follia!, Ardeï en AedO en er is een Boombal For Kids.

Vrijdag 21 april
Het begint op vrijdag 21 april om 19 uur met de achtste editie van  ‘Een Ferme Brok Folk' met Flugha, Othmar, Failte en Follia als afsluiter.

Flugha brengt zowel Ierse, Schotse als Europese folk. Ballades,jigs, reels, hornpipes, bourrees, andro's, het kan allemaal. Als er maar gedronken en gedanst wordt. Flugha is: Erwin Sabbe (gitaar, zang, low-whistle, percussie), Julie De Maeyer (viool, accordeon, blokfluit, low-whistle, keyboards, percussie, zang), Robert Minnebo (gitaar, harp, keyboards, zang, percussie), Veerle Vaerenberg (dwarsfluit, percussie, zang). Zie ook www.flugha.be.

Het folkduo Othmar bestaat uit Herbert ‘Sweaty Herby' Van Santen (zang en gitaar) en Jan Noerens (saxofoon). Geen van beiden zijn onbekenden in de muziekwereld. Samen zorgen ze voor een explosieve cocktail van jazz en folk. Zie ook www.othmar.be.

Sint-Vincentiusinstituut Gijzegem heeft oog en oor voor muzikaal talent. Failte zag het levenslicht binnen de structuur van de school. Een uitgebreide groep zangers en zangeressen en een grote verscheidenheid aan instrumenten (drum, gitaar, harp, doedelzak, dwarsfluit, saxofoon, accordeon, piano, ...) staan garant voor een stevige dosis folk.

Follia! is goed voor een organische mix van rocky folk en groovy powerjazz, van pop en ska tot reggae en rap, van funky dansnummers met oriëntaalse vocalen tot trage songs met een oud-Europese touch en psychedelische viooldistortions. In 2004 bracht Follia! de cd Kiss me you fool, kiss me lila uit. Zie ook www.follia.be.

Zaterdag 22 april
Zaterdagavond is het dan vanaf 20 uur de beurt aan Ardeï en AedO.

Lieve De Schepper, Leen Van der Elst en Claire Van den Bonne, alledrie afkomstig uit Aalst, vormen samen het trio Ardeï. In een vorig leven zorgden ze voor de achtergrondstemmen bij Pitti Pollak en Antoon.Onder impuls van bezieler Bert Candries (bekend als bassist-gitarist van o.a. Johan Verminnen) bracht Ardeï een eerste, gelijknamige cd uit waarop de stemmen van de dames origineel, warm en mooi klinken. Ook live zorgen ze voor een fijne dosis folk-lounge muziek op aanstekelijke ritmes. Sfeervolle muziek vol emoties en invloeden uit de Belgische, Ierse en Afrikaanse folk vermengd met subtiele elektronica en beats met hoge dansbaarheidsfactor. Samenstelling: Lieve De Schepper (zang), Claire Van den Bonne (zang), Leen Van der Elst (zang), Martijn De Wagter (drums), Raf Schillebeecks (gitaren), Rony Verbiest (accordeon), Liesbeth De Lombaert (viool), Bert Candries (bas, talkbox bas, gitaren, elektronica). Zie ook www.ardei.be.

Amper twintig zijn ze, de leden van folkrockgroep AedO. Al zes jaar timmeren ze aan de weg. Ondertussen brachten ze twee cd's uit met jeugdige en dansbare muziek. Eigen composities met vooral instrumentale klanken maar ook enkele gezongen nummers. De lovende kritieken, zowel in professionele vakbladen als in trendy jongerenmagazines, lieten niet lang op zich wachten. Bovendien stond AedO op zowat elk folkfestival. De laatste drie jaren zelfs onafgebroken op Dranouter. Samenstelling: Pieter De Meester (altsaxofoon, sopraansax, zang), Jonas De Meester (zang, akoestische, elektrische gitaar), Willem Petersborg (doedelzak, gaïta, fluiten), Klaas Keymolen (diatonisch accordeon), Tim Janssen (bas, zang), Tom De Wulf (drums). Zie ook www.aedo.be.  
 
Zondag 23 april
Zondagmiddag 23 april is er Boombal For Kids. Eerst van 15 tot 16 uur zijn er workshops (voor kinderen van 6 tot 9) fanfare, zang, volkstoneel en marktzanger. Dan vanf 16 uur is het Boombal dat plaats biedt aan 75 kinderen.

De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst (B), info: tel 053732811. Zie ook www.ccdewerf.be.