Op zaterdag 29 april treedt het Kimmie Rhodes Trio op bij Erve Kots in Lievelde.

Ze staat als hoofdact op grote festivals in de hele wereld en nu kan Nederland van haar genieten bij Stone Valley.

Een superster die niet bij het grote publiek bekend is - ra ra hoe kan dat? En tóch is het zo, ook al is dat allesbehalve terecht, gezien haar staat van dienst. Kimmie Rhodes is een countryzangeres, geboren in de Amerikaanse staat Texas. Kimmie begon haar zangcarrière al op zesjarige leeftijd als lid van het Family Gospel Trio. Later trad ze op in de bekende lokalen van Austin, waar Willie Nelson haar zag optreden en haar uitnodigde in zijn studio. Ze nam er twee CD's op, Kimmie Rhodes and the Jackalope Brothers en Man in the Moon. Dat was het begin van een kleurrijke carrière die haar finale nog lang niet heeft bereikt.

In de Amerikaanse country- en folkscene heeft ze een enorme reputatie opgebouwd. Ze deed concerten en nam albums op met collega artiesten als Townes Van Zandt, Willie Nelson, Waylon Jennings, Emmylou Harris, Gillian Welch, Floyd Domino en vele anderen - werd gevraagd voor tal van radio- en TV-programma's wereldwijd en trad op, samen met o.a. Emmylou Harris en Dave Matthews in het vermaarde TV-programma Austin City Limits. In een ander programma van dat zelfde Austin City Limits was ze te zien met Willie Nelson, Waylon Jennings, Kris Kristofferson en Billy Joe Shaver. In The Late Night Show van David Letterman zong ze op zijn verzoek het hemelse West Texas Heaven. Op The Nashville Network (TNN) was ze te zien in twee afleveringen van de Legend Series waarbij in de eerste Willie Nelson en bij de tweede Waylon Jennings als gastheer optrad.

Behalve een uitmuntend zangeres is ze ook een begenadigd songwriter. Willie Nelson, Trisha Yearwood, Wynona Judd, Waylon Jennings, Joe Ely en anderen namen haar songs op. Daarnaast is ze ook nog toneelschrijver en actrice. In 1998 schreef ze de musical Small Town Girl. Voor de film Mrs. Winterbourne deed ze de soundtrack, evenals voor de ook hier bekende TV-serie Touched By An Angel, een nummer waarmee ze ook de Top Tien in de hitlijst van Billboard bereikte. Ze schreef samen met Emmylou Harris de song Ordinary Heart wat gebruikt werd als soundtrack voor de film Happy Texas. In Nederland is ze misschien wel het meest bekend voor haar bijdrage in de film Babe - A Pig in the City over dat kleine aandoenlijke biggetje dat samen met al die andere sprekende beesten allerlei avonturen beleeft (soundtrack A Heart That's True). Kimmie deed een duet met de Ierse singer/songwriter Kieran Goss en in 2005 toerde ze met Kieran door Ierland waar ze onthaald werd door een zeer enthousiast publiek - een reden voor haar om een nieuwe Ireland Tour te plannen. Haar optredens zijn dan ook bloedstollend mooi. In haar homeland suggereert men dat, als West Texas een stem zou hebben - het de stem van Kimmie Rhodes zou zijn. Als je tijdens een concert even je ogen sluit waan je je zo in het broeierige zuiden van de States. En Waylon Jennings meent bij het horen van Kimmie's gezang te weten wat men bedoelt met "pulling on your heart strings". Willie Nelson tenslotte noemt Kimmie Rhodes een onontdekte superster. Misschien wel het best bewaarde geheim van Texas.

Kimmie Rhodes speelt akoestische gitaar in een band met haar man en zoon, maar soms ook met een andere bezetting.