Het draailier en doedelzakensemble Streep maakt een tournee met een programma van grotendeels hedendaagse composities.

Het ensemble Streep (tien draailier- en doedelzakspelers, begeleid door piano, basgitaar en percussie) speelt dan in zowel voltallige bezetting, als ook in kleinere samenstellingen.

Het concertprogramma geeft een beeld van bourdonmuziek door de eeuwen heen, met de nadruk op eigentijdse muziek. Hoofdmoot is de spectaculaire compositie 'Streep' van de Nijmeegse componist Theo Hoek. Dankzij financiële steun van het ThuiskopieFonds en Compam/Unisono kon hij in staat gesteld worden om speciaal voor dit ensemble een zevendelig stuk te schrijven, waarbij het gelijknamige gedicht van Toon Tellegen het uitgangspunt was. Hoeks orkestrale muziek maakt de spanning tastbaar die ontstaat als een moderne tonale compositie wordt uitgevoerd door modale bourdoninstrumenten. Dat resulteert in spannende harmonieën en contrasterende ritmes, die draailier en doedelzak moeiteloos een eigen plaats verschaffen in de hedendaagse muziek.
Het concertprogramma vermeldt naast Streep composities uit de late Middeleeuwen, een baroksuite van Naudot (18e eeuw), traditionele muziek en hedendaagse composities van o.a. Willem Schot en Joop Biegelaar.

Samenstelling Streep: Geery Staal, Twan Bos, Cor Westbroek, Martijn Dekker, René Meeuws, Gaby Schreiner (draailier); Puck Duits, Willem Schot, Bart Wijnen, Jarig Plantinga (doedelzak); Gert de Vries (piano); Rick Korssen (basgitaar); Jacco van der Horst (percussie). In het omlijstende programma zullen ook trekharmoni-ca, gitaar, dwarsfluit, viool, theorbe en luit te horen zijn.
Het Streep-ensemble repeteert tijdens het cursusweekeinde in St. Michielsgestel (komend weekeinde 22 en 23 april) en geeft aan het eind van het weekeinde een try-out waarin in elk geval de compositie Streep zal klinken.

De mini-tournee van Streep:

- Vr. 12 mei Salviuskerkje Limbricht bij Sittard
- Za. 13 mei Kerk Warnsveld bij Zutphen
- Zo. 14 mei Fransche School Culemborg
- Vr. 19 mei Lutherse Kerk Nijmegen
- Za. 20 mei De Werkschuit Gouda
- Zo. 21 mei De Schuilkerk Gorinchem (besloten)
- Za. 27 mei Kerkje Schurega (Jubbega)
- Zo. 11 juni Festival Oude Muziek Nu Hoorn

Zie ook www.draailier-doedelzak.nl.