De Kaapverdisch/Cubaanse zangeres Mayra Andrade & band geeft donderdag 27/4 een concert bij RASA in Utrecht.

Mayra Andrade werd in Cuba geboren uit Kaapverdiaanse ouders, woonde in Senegal, Angola en Duitsland, maar wordt desalniettemin beschouwd als de parel van Kaapverdië. Amper 16 jaar oud won ze in 2001 de gouden medaille bij de Francophone Games in Canada. Daar maakte ze een onvergetelijke indruk met haar diepe en fluweelzachte stemgeluid en haar mix van traditionele Kaapverdiaanse muziek met jazz. Mayra's stem is sindsdien alleen maar gegroeid en nu al wordt ze beschouwd als één van de meest invloedrijke vertolkers van de hedendaagse Kaapverdiaanse muziek. Schijnbaar moeiteloos wisselt Mayra af tussen de verschillende lokale stijlen als de morna, de funana, de coladeira en de batuque, en voegt er een eigen, jazzy tintje aan toe.

Samenstelling: Mayra Curado Andrade - zang, gitaar; Nelson Ferreira Neto - gitaar; Tarcisio Pinto Gondim - gitaar; Nacelino de Paula - bas; José Luis do Nascimento - percussie.

Donderdag 27 april 2006, foyer open 19.30,  aanvang 20.30, entree € 15.-, kortingspas € 12.75,  RASA-pas of U-pas € 9.-. Wereldculturencentrum RASA is gelegen aan de Pauwstraat 13 a in het centrum van Utrecht, op tien minuten loopafstand van het Centraal Station. Zie ook www.rasa.nl.