Op zondag 7 mei sluit FC-Brielle haar eerste seizoen in 't Kont van het Paard af met een concert van Maalstroom. De groep onderscheidt zich door een eigenzinnig en een gevarieerd geluid. Maalstroom speelt voornamelijk eigen composities. Men haalt zijn inspiratie uit de Ierse, Engelse en Nederlandse muziek en overgiet het geheel met een flinke vleug improvisatie.

In 2000 bracht Maalstroom zijn eerste CD uit. Face in the water kreeg lovende reacties in de pers. In 2004 kwam de tweede CD op de markt. Folkforum schreef dat de kwaliteit van het samenspel en de composities From the wood tot een zeer aangename CD maken. Om 14.30 uur begint het huisorkest met de warming-up. Om 15.00 uur is het de beurt aan Maalstroom. De eerste consumptie is voor rekening van FC-Brielle. Dit gebaar wordt gemaakt om de trouwe bezoekers te bedanken voor hun aandeel in het succes.

Een terugblik
FolkClub Brielle kijkt met genoegen terug op de eerste maanden van haar bestaan.  Peter Moree en Hans Walgien hebben hun doel bereikt. Zij wilden het bestaande culturele aanbod aanvullen met folkmuziek door het organiseren van een gezellige middag met goede muziek. De reactie van de bezoekers en de muzikanten zijn erg positief geweest. Dit motiveert FC-Brielle op de ingeslagen weg verder te gaan.

Het nieuwe seizoen
De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn afgerond. Diverse muzikanten zijn FC-Brielle erg ter wille geweest. Daardoor is het mogelijk een programma met een zeer hoge kwaliteit te bieden. De namen staan al op de website vermeld. Er is voorlopig besloten in april 2007 niets te plannen, i.v.m. de "1 aprilviering" en de eerste paasdag. FolkClub Brielle heeft de verwachting dat het nieuwe seizoen net zo geweldig zal verlopen als het eerste. Hopelijk weten steeds meer folkliefhebbers de weg naar 't Kont van het Paard te vinden.

Kaarten
Voor het concert van Maalstroom zijn kaarten te verkrijgen bij Hoofdstuk EEN in de Nobelstraat 16, Brielle en in 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3.

Voor meer informatie: www.fc-brielle.nl