Laïs trekt komende weken lang 13 concertzalen in België samen met het Vlaams Radio Koor. Het programma gaat van troubadours via Poulenc, Britten en Sjostakovitsj tot... Laïs!.

Een koor en drie vrouwenstemmen, klassiek en folk: twee verschillende vocale tradities, maar samen op zoek naar de rijke geschiedenis van de volksmuziek.
Op hun eigen website www.lais.be is te lezen hoe de zangeressen van Laïs zelf denken over dit: "De kans om met het Vlaams Radio Koor een project te doen was echt te mooi om te laten liggen: al die bijzondere stemmen verenigd, de uitdaging om onze eigen grenzen opnieuw te verleggen. We zijn erg benieuwd hoe onze nummers zullen klinken met de inbreng van het koor: van 3 stemmen naar 20, dat geeft een heel ander volume en effect. Aan de andere kant staan er ook typische koorwerken op het programma: muziek waar we anders niet aan zouden denken of niet aan zouden durven beginnen! En het is natuurlijk heel fijn om op deze manier erkenning te krijgen van professionele zangers. In elk geval: het zal kippenvel geven, zowel op als voor het podium!"

Programma
Op het programma staat een brede waaier aan composities en stijlen.
Van Laïs zelf staan ondermeer de nummers Tria Cantica Eucharistica, De Drie maagdekens, Benedetta, Jasio u pana en Babour, De Wereld vergaa' en Le grand vent op het menu. Verder nog composities van Vic Nees, Francis Poulenc en Dimitri Shostakovitch. Ook Japanse en Russische folknummers ontbreken niet op de setlist.

De tournee begint aanstaande  vrijdag 12 mei in Leuven en wordt afgesloten op dinsdag 30 mei in Brussel. Tourschema: 12/5: CC Predikherenkerk, Leuven (uitverkocht) - 13/5: CC Scharpoord Knokke Heist 20:30 uur - 14/5: Stadsschouwburg Brugge 20 uur - 16/5 Virga Jesse Basiliek Hasselt (uitverkocht) - 17/5 Arenbergschouwburg Antwerpen 20:15 uur - 18/5 CC 't Getouw Mol (uitverkocht) - 19/5 CC Ter Dilft Bornem (uitverkocht) - 20/5 CC Ter Vesten Bevere (uitverkocht) - 24/5 CC De Velinx Tongeren 20:30 uur - 25/5 CC 't Poorthuis Peer 20:30 uur - 26/5 CC De Werf Aalst 20 uur - 27/5 CC Casino Koksijde 20 uur - 28/5 CC De Adelberg Lommel 20:15 uur - 30/5 Flagey Brussel 20:15 uur.