Portugese fado van Maria de Fátima is vrijdagavond 19/5 te horen in folkclub Twente in Enschede. De zangeres wordt begeleid op Portugese gitaar en Spaanse klassieke gitaar.

Maria de Fátima (1961 - Lissabon) was vorig jaar met dezelfde begeleiding ook al eens met succes te gast bij folkclub Twente. In haar jeugd werd zij al tot de toonaangevende stemmen van de Portugese fado gerekend. Het natuurtalent is gezegend met een warme stem, die kenmerkt wordt door een enorme diepgang en dynamiek. Op haar dertiende won ze een Grand Noite de Fado en op haar twintigste had ze al een indrukwekkende reeks platen achter haar naam staan.

Tegenwoordig heeft Maria de Fátima haar basis in Amsterdam. Na een aantal jaren vooral in het Portugese circuit te hebben opgetreden heeft ze de sprong gemaakt naar de nationale theater- en festivalpodia. Ook internationaal laat ze zich niet onbetuigd door optredens in o.m. Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland.

Vrijdag 19 mei, aanvang 20:30 uur. Entree: EUR 13,= | donateur/student:10,=. Folkclub Twente vind je in De Roef aan de Pastoor Geertmanstraat 17 in Enschede. Reserveren kan via 053-4766283 of via www.folk.twente.org