Op zondag 28 mei geeft Wende Snijders de aftrap op Roepaen om 14:30 uur. 's Avonds om 20:00 uur treedt blueszanger Ian Siegel op.

Wende Snijders komt met een vijftallige band met piano, accordeon, cello, viool en altviool haar chansons zingen. Kenmerkend is de intensiteit waarmee Wende Snijders haar repertoire zingt en overbrengt: je hoeft geen Frans te hebben gestudeerd om de pijn, eenzaamheid, woede, wanhoop, lust en humor uit de liedjes te voelen...

De blueszanger Ian Siegel zal een soloconcert in de kloosterkapel geven. Ian Siegel is hot, hij is een van de meest getalenteerde muzikanten/ songwriters in de Britse Blues scene. Hij vertolkt niet allen de blues, hij leeft de blues. Vergelijkingen met het stemgeluid van Tom Waits, maar ook Van Morrison en Bruce Springsteen zijn niet van de lucht.

Wende (Snijders) werd in 1978 geboren in Beckenham, Engeland. Tijdens haar vierde levensjaar woonde ze in Indonesië en van haar zesde tot negende jaar in Guinee-Bissau, Afrika waar ze een Franse school bezocht.

"Ik heb in Afrika Frans geleerd. Het is mijn kindertaal, de taal waarin je vriendjes maakt en leert schrijven. Het gaan zingen van Franse chansons komt niet door mijn opvoeding, ik ben eerder opgevoed met klassieke muziek. Maar toen ik La Foule van Piaf had gezongen in een workshop bij Ruut Weissman had ik voor het eerst het gevoel dat ik in de fik stond. Dat het lijkt alsof er van die energiebalen aan je vingers zitten. Dat had te maken met het feit dat ik begon te begrijpen hoe het is om een tekst op muzikale wijze over te brengen. Ik hou van de sfeer die de muziek ademt en de klanken van het Frans. Het zijn teksten waardoor ik geraakt wordt."

In 2002 studeerde Wende af aan de Academie voor Kleinkunst. Ze verdiepte zich daarna verder in het Franse chanson. In 2000 won ze het Concours de la Chanson met zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs. Een absoluut unicum in de geschiedenis van het Concours dat jaarlijks door de Alliance Francaise georganiseerd wordt in de Kleine Komedie. Samen met een pianist, violist, altviolist, cellist en accordeonist treedt ze op met bestaand repertoire van o.a. Brel, Piaf en Barbara naast composities van eigen hand (Frans-, Engels- en Nederlandstalig).

Samen met haar muzikanten maakte ze een theatraal muziekprogramma ‘WENDE' waarmee ze in 2004-2005 op tournee ging langs de Nederlandse theaters. Ruut Weissman die eerder werkte met o.a. Acda & de Munnik, de Vliegende Panters en Lenette van Dongen, regisseerde het. In juni verscheen haar eerste album Quand Tu Dors waarop ze samen met haar muzikanten en Het Metropole Orkest te horen is. De cd wordt een groot artiestiek en commercieel succes: juichrecensies in de kranten en tijdschriften en hoge verkoopcijfers.

Zondag 28 mei 2006, Wende Snijders, 14.30 uur, € 12,-
Zondag 28 mei 2006, Ian Siegel, 20:00 uur, € 12,-
Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum , 0485 - 516070, www.cultureelpodium.nl