Folkclub HARD times organiseert op zondag 11 juni een concert van Peter Van Kan en Talia Toni Marcus.

In het nummer Brothers of Beauty uit 1995 beschrijft Peter Van Kan hoe hij muziek ziet en ervaart: het is een verbinding tussen onze materiële wereld en een ijlere wereld van schoonheid en harmonie. Ware muzikanten zijn boodschappers. Singer-songwriter Peter Van Kan geeft zijn "boodschap" door via muziek die zijn wortels heeft in de folk- en popmuziek van de jaren '60 en '70. Zijn teksten gaan verder dan "I love you". Op poëtische wijze worden thema's als natuur, spiritualiteit, persoonlijke en universele liefde neergezet. Daarbij blijft "gevoelig" altijd een kwestie van gevoel en niet van sentiment.

Sinds eind jaren '80 trad Peter Van Kan op in binnen- en buitenland, zowel solo als met bevriende muzikanten. Met de Belgische folkdiva Marjan Cornille tourde hij langs de grote theaters van de Arabische Emiraten; met Caris Arkin (Renaissance, Luka Bloom) trad hij op in Nederland en Italië; met violiste Talia Toni Marcus (Van Morrison Band, Emmylou Harris, Pavarotti) tourde hij in 2002 en 2005 in Nederland en in 2003 in Washington. Radio en tv optredens deed hij in Nederland, Ierland, Engeland, Italië en de Arabische Emiraten. Naast originals zingt Peter eigen versies van songs van folkzangeres Kate Wolf, Van Morrison en Roy Orbison.

Peter Van Kan zette, naast zijn muziek, nog meer moois neer: hij was Europa's eerste gediplomeerde yogadocent in een rolstoel; hij schreef een indrukwekkend boek over zijn ongeluk in 1979, talloze artikelen op het gebied van gezondheid en persoonlijke groei, korte verhalen en essays; en hij zette drie bedrijfjes en twee stichtingen op. Dat het Peter niet aan humor en fantasie ontbreekt, maken zijn boeken duidelijk. Tijdens optredens doet hij echter geen pogingen iets te lijken of op te roepen. De muziek heeft meer dan genoeg zeggingskracht van zichzelf en maakt een optreden tot een belevenis die je bijblijft.

Talia Toni Marcus woont en werkt in Amerika. Met haar klassieke opleiding als basis speelde ze de afgelopen 45 jaar (ze trad als kind reeds op tv op) zo'n beetje alle soorten muziek, met allerlei soorten muzikanten. Daarnaast componeerde en speelde ze muziek voor diverse films, o.a. An officer and a gentleman. Haar niveau blijkt uit de namen van mensen die haar vroegen bij opnamen en tournees: The Band, Pavarotti, Emmylou Harris.
Peter kende Talia van de tijd dat ze tourde met zijn ‘muzikale guru', Van Morrison. Diens album Into the music, volgens velen zijn beste, dankt zijn mysterieuze sfeer aan Talia's viool. Ze ontving hiervoor een Grammy als ‘Beste ondersteunende muzikant'. In Seattle speelt Talia in een symphonie orkest en free lance bij opnamen en optredens van diverse folk- en popgroepen.

"Nog nooit zoiets moois gehoord." 3 bezoekers na concert van Peter en Talia
"Ze plukt de noten moeiteloos uit de astrale wereld." Peter over Talia

Zondag 11 juni 2006, HARD times, Rijkestraat 10-12, Vlaardingen, aanvang 14:30 uur. De entree is 10 euro. Leden van de folkclub krijgen 2,50 euro korting. De capaciteit is beperkt dus reserveren is aanbevolen. Daarvoor kan gebeld worden met HARD times, het restaurant, (010) 2489741.