Vrouwenbarbershopkoor The Singing Pearls zingt tijdens Oisterwijk Sculptuur op zondag 18 juni op de nostalgische kiosk op de Lind in het centrum van Oisterwijk.  


Zij zijn met zo'n 30 vrouwen aanwezig. Mario Lamers is de dirigent. Vanaf 14.30 uur tot 16.00, uur en daarna is het afterglow, nazingen op het terras van La Belle Epoque.

Barbershoppers zingen vierstemmig a-capella. Een akkoord wordt bij barbershop gevormd door de vier stemmem: lead, bass, baritone en tenor. De lead-stem zorgt voor de melodielijn en blijft door de andere stemmen heen hoorbaar. De bass geeft het akkoord een solide basis met haar donkere, ronde klank. De baritone geeft het ene moment aan de lead, het volgende moment aan de bass een bijzondere klankkleur. De tenor zorgt, als hoogste stem, voor het accentueren van een akkoord.  Als een akkord slaagt, hoort men een boventoon boven het akkoord uitstijgen: dat is het zogenaamde "ringing chord" . Behalve muziek is ook de presentatie belangrijk. Door middel van gebaren, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal worden de inhoud en de sfeer van de liederen tot uitdrukking gebracht. Het regionale koor heeft leden uit de hele regio Midden Brabant en repeteert elke donderdag in Oisterwijk.

Voor meer informatie bel met Yvonne Batenburg (nieuwe leden) 013-5284887 of Anneke Dam (boekingen en sponsoring) 013-5210175 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of kijk op www.thesingingpearls.nl.