Op 16 juni a.s. speelt Das Pop A Tribute to Daniel Johnston in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam. 

Bent van Looy
(Das Pop) blijkt iets gemeen te hebben met Kurt Cobain: hij is een even grote fan van Daniel Johnston. Daniel wie? Daniel Johnston is een Amerikaanse singer-songwriter die ongelooflijk geliefd is bij het kruim van de muziekwereld (hij mag onder andere ook David Bowie en Mark Linkous van Sparklehorse tot zijn fans rekenen). Michèle Matyn maakte wat foto's bij Daniel Johnston thuis. Reden genoeg voor de Brakke Grond om Das Pop om een verzoeknummer te vragen. A Tribute to Daniel Johnston werd gerealiseerd door Das Pop op vraag van KC Vooruit en het Internationaal Filmfestival, Gent.

Michèle Matyn gaat voor haar foto's op zoek naar gemeenschappen met eigen rituelen en stijlen. Gemeenschappen die zich overigens temidden van ‘ons' bevinden. De wereld van sjacherbeurskramers bijvoorbeeld, of van animeermeisjes. Of van superfans. Tijdens een reis door Amerika maakte ze diverse foto's die met dit thema te maken hebben. Die worden vanaf 16 juni tentoongesteld in De Brakke Grond.

Tijdens de expositie wordt ook de film The Devil and Daniel Johnston getoond.
 
Tickets voor dit uitzonderlijke concert op vr 16 juni, 20h30, kosten 12 euro en zijn te bestellen op nummer +31 (0)20-626 68 66 of via www.indenes.nl.

Zie ook: www.brakkegrond.nl.